loading…

Jucătoarea slovacă de tenis Dominika Cibulkova (locul 8 în clasamentul mondial) a câștigat astăzi meciul cu rusoaica Svetlana Kuznetsova (poziția 9 WTA), scor 1-6, 7-6 (2), 6-4, și s-a calificat în finala Turneului Campioanelor de la Singapore, disputat în sală.

Partida a durat două ore și 28 de minute și a fost extrem de echilibrată. Kuznetsova a început meciul în forță și nu a cedat niciodată serviciul în primul set, pentru a reuși trei break-uri. În actul secund, Cibulkova a avut mereu un avans de un break, iar Kuznetsova reușea să egaleze, pentru a pierde în tiebreak. În decisiv, slovaca a avut 2-0 cu break, apoi rusoaica a reușit patru game-uri consecutive. Dar momentul de strălucire al Cibulkovei a venit atunci când a contat mai mult, iar Dominika nu a mai cedat niciun game până la final și a izbucnit în lacrimi.

Cibulkova s-a impus deși și-a pierdut de mai multe ori serviciul (raport 8-6) și a câștigat mai puține puncte decât adversara (raport 92-96). Dominika a comis cinci duble greșeli, iar procentajele de reușită la serviciu au fost 60% cu primul și 38% cu al doilea.

Pentru parcursul de la Singapore, Cibulkova (27 de ani) și-a asigurat 830 de puncte în clasamentul WTA și un cec în valoare de 894.000 de dolari.

În finala Turneului Campioanelor, Dominika Cibulkova va juca împotriva învingătoarei din partida Angelique Kerber (Germania, locul 1 WTA) – Agnieszka Radwanska (Polonia, locul 3 WTA).

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/dominika-cibulkova-s-a-calificat-in-finala-turneului-campioanelor-de-la-singapore-30864.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/dominika-cibulkova-s-a-calificat-in-finala-turneului-campioanelor-de-la-singapore-30864-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv