Autor:
Radu Pădure
| sâmbătă, 29 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 1 Vizualizari

<!–

–>

Mii de oameni stau la coadă în fața KGB

Astăzi, la Moscova, are loc o ceremonie cutremurătoare – „Întoarcerea Numelor” – la care se citesc numelor celor uciși de regimul sovietic.

Pe 29 octombrie, în ajunul Zilei Comemorării Victimelor Represiunii Politice în Rusia, mii de oameni se adună în Piața Lubianka din Moscova, în fața sediului FSB (fostul KGB). Ei așteaptă la coadă cu răbdare ore în șir, și apoi, unul câte unul, citesc numele persoanelor executate de KGB în timpul epocii negre a URSS.

Evenimentul, organizat de ONG-ul „Memorial”, din 2006 încoace, se intitulează „Întoarcerea Numelor” și de obicei durează cel puțin 12 ore. El va fi organizat și anul acesta, în ciuda faptului că „Memorial” a fost declarat de autoritățile de la Moscova, în această lună, „agent străin”, un termen atât de folosit și de vechiul regim comunist.

Potrivit unei legi din 2012, ONG-urile care primesc finanțare din străinătate și sunt angajate în ceea ce statul numește „activitate politică” trebuie să se înregistreze ca „agenți străini” și se află sub observația atentă a regimului, scrie The Moscow Times.

Într-o perioadă când regimul încearcă să construiască o viziune proprie asupra trecutului, și tot mai multe voci din Rusia aprobă regimul criminal al lui Stalin, păstrarea memoriei victimelor represiunii comuniste este mai importantă ca niciodată, afirmă istoricul Pavel Gnirolibov.

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

Tag-uri:
kgb, comunism, rusia, moscova, victimele comunismului, urss

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apelul MORȚILOR. Ziua când, la Moscova, victimele Comunismului ÎNVIE în fața sediului KGB.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/rusia-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/rusia-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Radu Pădure | sâmbătă, 29 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 1 Vizualizari <!-- --> Mii de oameni stau la coadă în fața...

Preluat de la EVZ