loading…

Acordul Complet Economic și Comercial UE-Canada (CETA) va fi semnat mâine, în cadrul unui summit organizat în capitala belgiană Bruxelles, informează site-ul postului BBC News.

Premierul canadian Justin Trudeau a descris această hotărâre ca fiind “o veste excelentă” și a declarat că așteaptă cu nerăbdare să participe la summitul din Bruxelles, scrie Mediafax.

Ceremonia de semnare a acordului CETA a fost inițial anulată din cauza Guvernului regiunii belgiene Wallonia, din rațiuni de ordin social și ecologic.

Acordul CETA a trebuit supus aprobării în toate cele 28 de state membre UE și în Canada, în unele țări fiind necesară și validarea de către parlamente.

Parlamentul regiunii belgiene Wallonia a aprobat ieri tratatul de liber schimb dintre Canada și Uniunea Europeană, CETA, punând capăt astfel opoziției sale, ce amenința să ducă la anularea acordului.

Misiune îndeplinită!“, a postat președintele Consiliului European, Donald Tusk, pe rețeaua de socializare.

Toate cele 28 de state membre ale UE au susținut semnarea tratatului, însă Belgia nu și-a putut oferi acordul înainte de a primi aprobarea tuturor parlamentelor regiunilor belgiene.

CETA reprezintă un acord progresist, adoptarea noilor oportunități și protejarea intereselor importante. Mai mult de atât, are potențialul de a seta standardele viitoarelor acorduri“, a afirmat Robert Fico, premierul Slovaciei.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/acordul-ceta-va-fi-semnat-duminica-30855.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/acordul-ceta-va-fi-semnat-duminica-30855-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv