Autor:
Mihai Oprea
| sâmbătă, 29 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 589 Vizualizari

<!–

–>

Avocado

Oamenii de știință americani susțin că au descoperit un compus natural ce se găsește în avocado, broccoli, varză și castravete, care are ”efecte anti-îmbătrânire remarcabile în cazul șoarecilor” și care ar putea funcționa și la oameni.

Cercetătorii care au început testele clinice pe un mic grup de oameni au declarat că au observat efecte benefice în cazul şoarecilor cu vârste înaintate care au primit în apă acest compus, numit NMN. Nivelul lor de activitate fizică a crescut, densitatea osoasă şi starea muşchilor s-au îmbunătățit, sistemul imunitar, vederea şi ficatul au funcţionat mai bine şi s-a observat și o pierdere din greutate. Cercetarea a fost publicată în jurnalul Cell Metabolism, informează Science Daily, citat de Agerpres.

Oamenii de știință au început prin cercetarea proprietăţilor unei proteine numite NAD, implicată în producţia de energie a organismului. Pe măsură ce corpurile îmbătrânesc, producţia de NAD scade şi se consideră că acest lucru face parte din procesul de îmbătrânire.

Încercările de a suplimenta cantitatea de NAD au eșuat, astfel că cercetătorii au căutat o altă modalitate de a spori producţia proteinei. Ei au administrat şoarecilor NMN în apa de băut pentru a observa dacă acesta acţionează ca un elixir al tinereţii.

”Răspunsul este da. De fapt, NMN are remarcabile efecte anti-îmbătrânire în cazul şoarecilor”, susţine profesorul Shin-ichiro Imai, de la Universitatea din Washington University, cel care a condus cercetarea. ”şoarecii (hrăniţi — n.r.) cu NMN au în mod cert o sănătate mai bună”, a spus profesorul care a adăugat că ”dacă lucrurile merg aşa şi mai departe ei ar putea avea şi o speranţă de viaţă mai mare”.

”Am demonstrat un mod în care se poate încetini declinul fiziologic în cazul şoarecilor. Acest lucru înseamnă că şoarecii mai în vârstă au niveluri de metabolism şi de energie asemănătoare cu cei mai tineri”, a completat specialistul.

Profesorul s-a arătat optimist că testele clinice pe subiecţi umani, care au început în Japonia, vor produce rezultate similare. El a adăugat că speră ca acest lucru să se traducă ”într-o metodă de a-i ajuta pe oameni să rămână sănătoşi pe măsură ce îmbătrânesc”.

Însă există şi un aspect negativ al acestei metode. Deoarece NMN oferă un impuls în activitatea tuturor celulelor, ar putea avea un impact şi asupra celor canceroase, contribuind la înmulţirea acestora. ”Despre unele celule tumorale se ştie că au o capacitate mai mare de a sintetiza NAD, așa că am fost îngrijoraţi că administrarea de NMN poate duce la creșterea incidenţei cancerului”, a spus profesorul Imai. ”Însă nu am observat nici o diferenţă în ratele cancerului la grupuri (de şoareci — n.r.)”, a precizat acesta.

Oamenii de ştiinţă au subliniat că au observat că NMN acţionează numai în cazul organismelor în vârstă. ”Suplimentarea cu ”NMN nu are efect asupra șoarecilor tineri pentru că ei încă produc îndeajuns de mult NMN”, a declarat profesorul Jun Yoshino, care a luat parte la cercetare. ”Bănuim că accelerarea procesului de inflamaţie ce survine odată cu îmbătrânirea reduce capacitatea corpului de a produce NMN și, prin extensie, NAD”, a precizat acesta.

La începutul anului, o altă echipă de cercetători a dezvăluit faptul că a reuşit să extindă speranţa de viaţă a şoarecilor cu 35% îndepărtând celulele ”uzate” din corp, care au efect distructiv.

Tag-uri:
elixirul tineretii

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A fost DESCOPERIT ELIXIRUL TINEREŢII. Nici nu vă vine să CREDEŢI unde se află „ingredientul magic“ Au început TESTELE pe OAMENI.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/elixirul-tineretii-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/elixirul-tineretii-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPanorama
Autor: Mihai Oprea | sâmbătă, 29 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 589 Vizualizari <!-- --> Avocado Oamenii de știință americani susțin că au...

Preluat de la EVZ