loading…

Poliția din Filipine a anunțat că l-a împușcat mortal pe primarul unui oraș de pe insula Mindanao și pe nouă gărzi de corp ale sale, aceste persoane fiind suspectate de implicare în activități de trafic de droguri, relatează Le Figaro.

Samsudin Dimaukom, primarul orașului Datu Saudi Ampatuanqui cu o populație majoritar musulmană, figura pe lista neagră întocmită de președintele filipinez Rodrigo Duterte în cadrul lupei antidrog lansată de acesta, scrie Mediafax.

El a fost omorât după ce gărzile sale de corp au deschis focul asupra polițiștilor în timpul unui control rutier puțin înainte de zorii zilei, potrivit poliției.

A fost o operațiune legitimă a poliției“, a declarat Bernard Tayong, un polițist din Mindanao, provincia natală a lui Rodrigo Duterte. “Am primit informații potrivit cărora primarul și angajați ai său transportau droguri, deci am încercat să îi prindem dar ei au răspuns deschizând focul“, a spus el.

Niciun polițist nu a fost rănit, dar un vehicul al forțelor de ordine a fost vizat de gloanțe, a adăugat el, precizând că cei 10 bărbați au murit din cauza rănilor în timp ce erau transportați la spital.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/un-primar-din-filipine-impuscat-mortal-de-politisti-in-timpul-unei-operatiuni-antidrog-30787.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/un-primar-din-filipine-impuscat-mortal-de-politisti-in-timpul-unei-operatiuni-antidrog-30787-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv