loading…

Un profesor de 56 de ani din județul Vaslui a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși sub acuzația de corupere sexuală a minorilor, victime fiind eleve de la o școală gimnazială din comuna Berezeni.

Constantin Vorobchievici, cadru didactic titular pe catedra de istorie la Școala Gimnazială din Berezeni, este acuzat că a corupt sexual două eleve, de 12, respectiv 13 ani, de la școala din satul Rânceni, scrie adevarul.ro

Potrivit anchetatorilor, minorele, eleve de clasa a VII-a și a VIII-a erau ademenite în cancelarie, unde profesorul le mângâia pe sâni, în zonele intime și le-ar fi făcut propuneri indecente. În schimb le oferea copilelor bani pentru dulciuri. 

Totul a ieșit la iveală în această vară, când una dintre fete și-a făcut curaj și a povestit părinților cum a scăpat cu fuga din cancelarie. Imediat ce au aflat, părinții au mers direct la Poliție. Profesorul Vorobchievici este divorțat și, după izbucnirea scandalului, a acuzat că de fapt la mijloc ar fi forba de o răzbunare a unor profesori- colegi, că el nu s-ar fi atins de copile.

Nu e adevărat, Parchetul va rezolva asta. Eu plec din școala asta când vreau eu, nu când vrea altcineva. Am 31 de ani de când sunt la școala asta, doar aici am lucrat în învățământ și nu s-a întâmplat așa porcărie. Asta e ura personală plecată de mulți ani, între mine și profesorul Moraru și e incitare din partea doamnei Ungureanu la adresa unor părinti”, declara în luna iulie profesorul Vorobchievici. 

În urma declanșării cercetărilor, polițiștii hușeni, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă, au adunat probe care îl incriminează pe profesorul Vorobchievichi.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Vorobchievici Constantin, în sarcina căruia s-au reținut fapte care se circumscriu infracțiunii de corupere sexuale a minorilor. Au fost identificate două părți vătămate. În sarcina inculpatului s-au reținut două fapte de corupere sexuală a minorilor, fapte comise în perioada ianuarie 2014 – ianuarie 2015, respectiv ianuarie 2016, una dintre fapte fiind în cormă continuată”, a declarat procurorul Antoanela Pălie, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși. 

Dosarul a fost înaintat ieri spre soluționare Judecătoriei Huși. Între timp, profesorul Vorobchievici continuă să predea elevilor din Berezeni.

Întradevăr, domnul profesor este încă în activitate, este titular pe post. Până când nu avem o decizie a instanței nu putem dispune retragerea acestuia de la catedră”, a precizat Cristina Botan, inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui. 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/profesor-de-56-de-ani-trimis-in-judecata-pentru-ca-molesta-sexual-eleve-de-12-ani-30797.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/profesor-de-56-de-ani-trimis-in-judecata-pentru-ca-molesta-sexual-eleve-de-12-ani-30797-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv