Autor:
Ramona Feraru
| vineri, 28 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 0 Vizualizari

<!–

–>

Procurorul-șef adjunct al DIICOT, Ioana Albani, a arătat că, potrivit studiilor, este mai probabil ca o persoană să devină victima unei infracțiuni informatice decât victima unei tâlhării. Ea a precizat că sistemele de protecție sunt diferite, dar că este nevoie de o educație primară în domeniul informatic din copilărie.

“Studiile ne arată că e mai probabil să devii victima unei infracțiuni informatice decât să fii victima unei tâlhării sau unui furt. Criminalitatea informatică atacă viața de zi cu zi într-un mod mai insidios. Nu este atât de evidentă, dar este prolifică, la fel ca oricare altă infracțiune. Alte studii arătau că banii proveniți din criminalitatea informatică depășesc cu mult banii obținuți din traficul de droguri”, a declarat Albani după Conferința internațională axată pe criminalitatea informatică, organizată de Consiliul Europei cu sprijinul Administrației Prezidențiale la Muzeul Național Cotroceni, transmite Agerpres.

“Tinerii care pun pentru prima oară mâna pe un calculator trebuie să învețe că nu sunt singuri pe Internet și lucrurile pe care trebuie să le protejeze au legătură cu viața lor personală. Protecția sistemelor informatice este precum protecția casei, în cele din urmă. Simpla parcurgere a textelor referitoare la protecție nu este doar pentru că trebuie făcută, ci ea trebuie și înțeleasă, prin urmare aș sfătui pe oricine să nu dea click-click-click pe orice, ci efectiv să citească și să înțeleagă”, a arătat Albani.

Aproximativ 80 de oficiali de rang înalt din peste 20 de țări s-au întâlnit la București pentru o conferință de trei zile organizată de Oficiul Consiliului Europei în domeniul criminalității informatice (C-PROC), cu sprijinul Administrației Prezidențiale a României, pentru a-și reînnoi și extinde angajamentul pentru Acțiunea Globală împotriva criminalității informatice (Glacy).

Tag-uri:
DIICOT, Albani, infractiuni, conferinta, Administratia Prezidentiala

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorii DIICOT atenționează: E mai probabil să devii victima unei infracţiuni informatice decât a unei tâlhării.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/copil-calculator-465x390-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/copil-calculator-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEvenimente
Autor: Ramona Feraru | vineri, 28 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 0 Vizualizari <!-- --> Procurorul-șef adjunct al DIICOT, Ioana Albani, a...

Preluat de la EVZ