loading…

Elevii scutiți de efort fizic au obligația de a fi prezenți la orele de educație fizică și sport, iar absențele la aceste ore se trec în catalog, spune Ministerul Educației pe pagina de Facebook.

Ministerul Educației a postat, pe pagina de Facebook, precizări legate de prezența elevilor la orele de sport, menționând că au existat întrebări legate de situația elevilor scutiți medical.

Elevii scutiți de efort fizic au obligația de a fi prezenți la orele de educație fizică și sport, iar absențele la aceste ore se trec în catalog. Profesorul de educație fizică și sport consemnează în catolog, la rubrica respectivă, «scutit medical în semestrul» sau «scutit medical în anul școlar», specificând totodată documentul medical, numărul și data eliberării acestuia“, spune Ministerul Educației.

Instituția mai precizează că elevilor scutiți medical nu li se acordă calificative/note și nu li se încheie media la această disciplină în semestrul sau în anul în care sunt scutiți medical.

Potrivit sursei citate, cadrul didactic le poate atribui acestor elevi sarcini organizatorice: arbitraj, cronometrare, măsurare, înregistrarea unor elemente tehnice, ținerea scorului. Acești elevi nu sunt obligați să vină la orele de educație fizică și sport în echipament sportiv, dar trebuie să aibă încălțăminte adecvată pentru sălile de sport.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/ministerul-educatiei-elevii-scutiti-de-efort-fizic-au-obligatia-de-a-fi-prezenti-la-orele-de-educatie-fizica-30790.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/ministerul-educatiei-elevii-scutiti-de-efort-fizic-au-obligatia-de-a-fi-prezenti-la-orele-de-educatie-fizica-30790-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv