Autor:
Teodor Abagiu
| vineri, 28 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 3 Vizualizari

<!–

–>

16-10/ciolos_8-465×390

Preşedintele României Klaus Werner Iohannis şi premierul Dacian Cioloş au participat la manifestările ocazionate de împlinirea a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial şi a 140 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi.

   În jurul orei prânzului, premierul şi preşedintele au sosit în Parcul Coloanei Infinitului din Târgu Jiu, fiind întâmpinaţi atât de autorităţile locale şi judeţene şi foarte mulţi gorjeni şi nu numai, iar alături de aceştia şi ambasadorul Republicii Franceze la Bucureşti, ministrul Apărării, actorul Ion Caramitru, parlamentari şi alţi oficiali din judeţele învecinate. Evocări despre eveniment au susţinut între alţii primarul municipiului Târgu Jiu Florin Cârciumaru, actorii Ion Caramitru şi Ilie Gheorghe, iar preşedintele şi premierul, în discursurile lor, au omaginat memoria eroilor căzuţi în Primul Război Mondial şi au adus mulţumiri lui Brâncuşi pentru valoroasa moştenire pe care a lăsat-o românilor, în general şi gorjenilor în special.

Promisiunea fermă a premierului Cioloş de a sprijini municipalitatea în demersul de a moderniza Calea Eroilor care să înceapă de la Masa Tăcerii, să continuie cu Poarta Sărutului şi să se încheie la Coloana Infinitului, a fost primită cu multe aplauze de către cei prezenţi.

   După ceremonialul de la Coloana Infinitului, premierul Cioloş a plecat la el în Ardeal, iar preşedintele Iohannis a mers să viziteze Mânăstirea Tismana şi Muzeul Tezaurului Băncii Naţionale a României, apoi a vizitat Casa Memorială „Constantin Brâncuşi” de la Hobiţa.

   În jurul orei 17.00, la finalul primei sale vizite în judeţul Gorj, preşedintele a participat în Sala de Onoare a Prefecturii la o dezbatere pe tema „România puternică: viziune politică şi servicii publice în slujba cetăţeanului”.

Tag-uri:
Iohannis Ciolos, Costantin Brancusin, Primul Razboi Mondial

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iohannis şi Cioloş, acasă la Brâncuşi.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/ciolos_8-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/ciolos_8-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPreşedinţie
Autor: Teodor Abagiu | vineri, 28 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 3 Vizualizari <!-- --> 16-10/ciolos_8-465x390 Preşedintele României Klaus Werner Iohannis şi premierul...

Preluat de la EVZ