loading…

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care bugetarii care posedă titlu științific de doctor primesc un spor de 15% din salariul de bază, după ce actul normativ a fost declarat constituțional.

Judecătorii CCR au respins în luna septembrie contestația Guvernului pe tema acordării către personalul bugetar care posedă titlu științific de doctor a unui spor de 15% din salariul de bază, dacă își desfășoară activitatea în domeniul pentru care a obținut titlul științific respectiv, scrie Mediafax.

O altă modificare contestată la CCR prevede o majorare de 10% a salariului pentru personalul din autoritățile și instituțiile publice finanțate integral din venituri proprii, aflate în subordinea, sub autoritatea, în coordonarea Guvernului, ministerelor și a celorlalte organe de specialitate ale administrației publice centrale și locale, precum și din cele aflate în coordonarea prim-ministrului și cele aflate sub controlul Parlamentului, în cazul în care, fie sunt structuri nou înființate, fie contractul colectiv de muncă a expirat.

Ambele prevederi, aduse prin amendamente legii cadru 284/2010 privind salarizarea unitară, au fost declarate constituționale.

Ele au fost adoptate de Camera Deputaților, for decizional, în 8 iunie 2016.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/iohannis-a-promulgat-legea-prin-care-cei-cu-doctorat-primesc-un-spor-de-15-30778.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/iohannis-a-promulgat-legea-prin-care-cei-cu-doctorat-primesc-un-spor-de-15-30778-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv