loading…

Glumele proaste se plătesc. Cei care dau telefoane de amenințare riscă până la 12 ani de închisoare, iar instanța îi poate obliga să suporte toate cheltuielile echipelor de intervenție, dar și prejudiciile celor pe care îi amenință.

Daunele pot fi de sute de mii de euro. În ultima vreme, pirotehniștii au fost nevoiți să caute pachete suspecte în sediile unor companii și chiar în spitale.

În urmă cu trei luni, cineva a sunat la numărul de urgență și a anunțat că a pus o bombă într-o clădire de birouri. Peste 100 de polițiști, jandarmi, pirotehniști sau chiar ofițer SRI au venit în câteva minute. Toți au fost evacuați și birourile au fost scotocite mai bine de trei ore, scrie digi24.ro.

După câteva zile scenariul s-a repetat la o multinațională din nordul Capitalei. Au fost și mai multe forțe de ordine. Aproape o mie de oameni au așteptat în stradă peste cinci ore săptămâna trecută după ce un apel anunța o bombă la Spitalul Militar. Pentru câteva momente, autoritățile s-au gândit să evacueze o parte dintr-o clădire.

Toate au fost alerte false. Un bărbat care a împrumutat bani de la o firmă a fost responsabil de prima alarmă. El a fost găsit în mai puțin de trei ore. A sunat dintr-o localitate din Prahova. Al doilea apel a fost al unui agent de pază care lucra pentru multinaționala evacuată. La fel a fost prins și cel care a amenințat Spitalul Militar. Polițiștii i-au urmărit telefonul și au văzut că după ce a sunat la 112 se plimba pe trotuarul din fața unității medicale. Aștepta să vadă câți oameni a pus pe jar.

O astfel de intervenție costă în jur de 1000 de lei. Instanța ar putea să-l oblige pe cel găsit vinovat de alertă să achite și prejudiciul pe care îl face instituției în care spune că există materialul explozibil. O corporație ar putea pierde sute de mii de euro dacă activitatea îi este blocată pentru câteva ore.

Statistic, 9 din zece 10 persoane care dau telefoane de amenințare sunt prinse.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/glumele-proaste-care-pot-aduce-pana-la-12-ani-de-inchisoare-30802.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/glumele-proaste-care-pot-aduce-pana-la-12-ani-de-inchisoare-30802-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv