Autor:
Ionel Dancu
| vineri, 28 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 32 Vizualizari

<!–

–>

Eugen Teodorovici, fost ministru al Fondurilor Europene, intenţionează să-l dea în judecată pe Cristian Ghinea, aflat până recent la conducerea aceluiaşi minister.

“Sunt miliarde de euro cheltuieli făcute, adică lucrările executate pe acele proiecte de infrastructură mare, pe faza a doua a lor. Facturile nu pot fi depuse pentru că MF-ul nu dă încă OK-ul, iar constructorii stau cu facturile în casă pentru că, dacă le aruncă spre decontare, se încarcă şi cu TVA. Deci, este o măgărie nesimţită, este un abuz clar în serviciu pentru ceea ce se face astăzi. Am dovezi în acest sens“, a afirmat Teodorovici, senator PSD.

El spune că despre această situaţie i-a vorbit zilele trecute premierului.

“Este o situaţie pe care i-am descris-o şi d-lui prim-ministru zilele trecute la o întâlnire. Şi într-adevăr se află într-o situaţie ingrată, şi anume între a face plăţi de un miliard de euro în piaţă (…), şi anume pe deficitul bugetar, adică sare de 2,9 în cazul în care până acum, să spunem, au execuţia “tande pe mande’, sau să nu facă şi să aştepte acreditare (n.r. sistemului informatic) şi să facă aceste plăţi anul viitor, adică să omoare acele firme care au făcut lucrările şi aşteaptă să vină de undeva banii. (…) Şi, implicit, statul pierde. Adică pierde agentul economic, dar pierde şi statul. Ăsta este un exemplu clar de abuz în serviciu. Eu am de gând că fac în zilele următoare, în mod oficial, scris exact acest mecanism, pentru că este o primă piesă la dosarul penal care se va instrumenta. Îmi pare rău pentru dânşii, dar cred că dl Ghinea va fi primul ministru care va avea definit un astfel de dosar pe incompetenţă“, a afirmat Teodorovici.

Tag-uri:
ghinea, abuz in serviciu, teodorovici, ministru, fonduri europene, Cazul Rom, Victor Bo, Comisiei Europene

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cristian Ghinea, fost ministru al fondurilor UE, ameninţat cu dosar penal pentru abuz în serviciu.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/07-ghinea-evz-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/07-ghinea-evz-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPartide
Autor: Ionel Dancu | vineri, 28 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 32 Vizualizari <!-- --> Eugen Teodorovici, fost ministru al Fondurilor Europene,...

Preluat de la EVZ