loading…

Trei cetățeni afgani, care încercau să intre ilegal în țară ascunși într-un camion cu generatoare electrice, au fost prinși de polițiștii de frontieră Ostrov din județul Constanța, fiind predați autorităților bulgare.

Potrivit Gărzii de Coastă, în PTF Ostrov s-a prezentat, ieri seară, pentru a intra în țară, un bărbat în vârstă de 39 de ani, cu dublă cetățenie, română și moldovenească, aflat la volanul unui autocamion înmatriculat în România, scrie Mediafax.

Camionul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, generatoare electrice din Turcia, cu destinația Rusia.

În timpul verificării mijlocului de transport, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a folosit și aparatul pentru detectarea bătăilor inimii, acesta indicând prezența unor persoane în interior.

Astfel, s-a efectuat un control amănunțit asupra camionului, trei bărbați fiind descoperiți ascunși în generatoarele aflate în compartimentul marfă al semiremorcii.

Bărbații nu aveau documente de identitate asupra lor și au declarat că sunt din Afganistan și intenționau să ajungă într-un stat din Spațiul Schengen.

La rândul lui, șoferul autocamionului a declarat că nu avea cunoștință de prezența celor trei persoane în semiremorcă.

Conform protocolului româno – bulgar, afganii, șoferul și însoțitorul acestuia, precum și mijlocul de transport, au fost predați către autoritățile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/trei-afgani-descoperiti-la-frontiera-ascunsi-intr-un-camion-turcesc-cu-generatoare-electrice-30794.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/trei-afgani-descoperiti-la-frontiera-ascunsi-intr-un-camion-turcesc-cu-generatoare-electrice-30794-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv