Autor:
Carmen Vintilă
| vineri, 28 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 29 Vizualizari

<!–

–>

Cristian Busoi

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a declarat astăzi că “ameninţările” liderului PSD, Liviu Dragnea, la adresa şefului statului, Klaus Iohannis, sunt “otrăvitoare pentru jocul politic”. Bușoi a mai spus că Dragnea este “un El Chapo care ameninţă în stil de America Latină”.

“Vreau să dau un mesaj clar din partea PNL în legătură cu presiunile şi ameninţările pe care PSD le vehiculează în spaţiul public. (…) Cred că ameninţările liderului PSD, Liviu Dragnea, la adresa preşedintelui României sunt otrăvitoare pentru jocul politic. Politica ameninţărilor şi a intimidării promovată de liderii PSD la nivel naţional şi la Primăria Generală ne aduc înapoi în anii ’90. Faptul că am ajuns în România şi în Bucureşti ca un lider de partid sau ca un lider politic din administraţie să ameninţe şi să intimideze e un pas în spate foarte serios pe care îl facem şi ca dezbatere politică, dar şi ca societate”, a declarat Cristian Buşoi, citat de Agerpres. 

El a susţinut că PSD şi Liviu Dragnea refac “atmosfera de intimidare, presiune şi stăpânire”, adăugând că modul în care se comportă astăzi social-democraţii aminteşte de campania prezidenţială din 2014. 

“Trebuie să fie clar un lucru: jocul politic are o limită. Peste această limită intervine haosul. Agresivitatea PSD şi a lui Dragnea nu au nimic de a face cu jocul democratic. Am avut trei preşedinţi după 1990 până la Klaus Iohannis. Niciunul nu a nominalizat un premier condamnat penal. Asta nu e o dorinţă personală a preşedintelui României de a nu-l nominaliza pe Dragnea, e urmarea firească a regulilor democratice, politice, diplomatice internaţionale ca premierii să nu fie aceia care au avut condamnări penale”, a spus liberalul. 

El a mai afirmat că niciun lider politic nu a ameninţat un preşedinte sau un alt lider politic aşa cum, consideră Buşoi, o face Dragnea în cazul lui Iohannis. 
 

Liviu Dragnea: Klaus Iohannis bate câmpii
 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus aseară că a constatat că în ultimele zile preşedintele Klaus Iohannis “bate câmpii”. 

“Recunosc că nu urmăresc cu foarte multă atenţie, dar primesc transcripturi. Eu văd că omul ăsta în ultimele zile bate câmpii. Am văzut că e preocupat de angajarea paznicilor, de condiţiile de angajare a paznicilor. Vreau să îi transmit ceva şi nu o făceam, dar m-au rugat mai mulţi români din afara ţării destul de revoltaţi: nu există nicăieri în Europa ca un om care a avut un necaz în viaţă să zicem că a furat un ou sau o pâine de foame şi a făcut puşcărie şase luni. În concepţia domnului Iohannis, acel om trebuie condamnat la moarte pentru că după ce ispăşeşte acea pedeapsă nu mai are nicio şansă de reintegrare, pentru că regele nostru care e acum la Cotroceni a spus că nu mai poate fi angajat nici măcar paznic. Acel om ce trebuie să facă? Să fure”, a declarat Dragnea. 

Potrivit lui, şeful statului nu poate cenzura listele de candidaţi ale unor partide. 

“Am văzut că pentru el premierul României e paznicul lui, adică e paznicul pus la turma de miniştri din guvern. De asemenea, în ce calitate acest om îşi permite că el poate să se gândească că el poate cenzura listele unor partide? El are dreptul la un singur vot. Restul va fi decizia românilor în 11 decembrie, români care să nu creadă nici dumnealui, nici partidele, nici partidul pe care îl susţine că românii se mai lasă păcăliţi. De unde până unde are el această calitate, această legitimitate, (…) când el a fost un candidat penal? Sigur, astrele s-au aliniat ulterior şi a obţinut o decizie favorabilă. Dar ce s-ar fi întâmplat dacă el n-ar fi candidat? România ar fi fost frustrată de această şansă istorică să aibă în fruntea statului un om de o asemenea valoare”, a susţinut Dragnea. 

În ce priveşte posibilitatea de a fi nominalizat premier, Liviu Dragnea spune că “preşedintele nu are multe deduceri, dar unele îi ies”. 

“El poate deduce. El nu are multe deduceri, dar unele îi ies. Eu n-am zis niciodată că vreau să fiu premier. (…) Şi el, şi alţi trompetişti de pe lângă el o să aibă o mare surpriză după alegeri, dar văd că care o obsesie să-mi pronunţe numele (…). Eu nu am o problemă. Dacă îmi pronunţă numele meu, atunci discutăm pe ce domeniu vrea. (…) Chiar dacă şi membrii Guvernului, şi PNL, şi ceilalţi sunt păcăliţi de el sau încurajaţi de el cu o protecţie în faţa legii, eu le spun că se înşală amarnic. Toţi vor da socoteală pentru ce au făcut, pentru ce fac şi pentru ce intenţionează să facă. Am informaţii că o parte dintre ei sigur vor ajunge în situaţia că, dacă instituţiile care trebuie să-i cheme la întrebări, ar putea să-i cheme”, a mai susţinut liderul PSD. 

Tag-uri:
Cristian Busoi, Liviu Dragnea, PNL, PSD, alegeri parlamentare

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bușoi, depre Dragnea: “Un El Chapo care ameninţă în stil de America Latină”.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/cristian-busoi-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/cristian-busoi-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialGuvern
Autor: Carmen Vintilă | vineri, 28 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 29 Vizualizari <!-- --> Cristian Busoi Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi,...

Preluat de la EVZ