Autor:
Radu Ştefănescu
| vineri, 28 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 107 Vizualizari

<!–

–>

Radu Ștefănescu

Horoscop. Pe 28 octombrie s-au născut Erasmus din Rotterdam, Bill Gates, Ivan Turgheniev, Jonas Salk, Eros Ramazzotti, Ilarion Ciobanu, Constantin I. Parhon, Dan Tărchilă, Eugen Mandric, Liviu Nicolae Dragnea.

Pe 28 octombrie în calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Iachint, Mitropolitul Ţării Româneşti, Terentie, soţia sa Neonila şi cei şapte fii, Firmilian. Nimic în “Kalendar”.

Horoscop. Dragi lupi, padawani și hobbiți, mi-au atras atenția trei informații UE. Coroborate cu ceea ce știam prin teoria conspirației, zvonuri, gurile rele, pentru mine totul este clar. Se pune la punct o nouă inginerie europeană de multe zeci de miliarde de euroi. Pe care o să-i ia din buzunarele voastre, pentru că eu am pensia prea mică.  O să vă explic, mai târziu și domniilor voastre, acum mă pregătesc pentru Dimineața Astrologilor. Iată despre ce vorbesc:

Prima analiza a pietei muncii din sectorul audiovizual (AV) din UE a fost incheiata in iulie 2016 si a fost comandata de membrii Comitetului pentru dialog social din cadrul sectorului (EBU, FEJ, EURO-MEI, CEPI, FIA, FIAPF si FIM). Este vorba despre primul studiu care compara datele de pe piata muncii din sectorul audiovizual din zece tari UE si care analizeaza noile tipuri de activitati si conditiile de munca.Publicat recent, studiul este alcatuit din doua parti: un raport care analizeaza in profunzime piata muncii audiovizuale in zece state: Cehia, Danemarca, Franta, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Romania, Spania si Marea Britanie. Partea a doua este un raport comparativ al conditiilor de munca in cele 10 state.Sunt analizate mai multe aspecte: formele de incadrare a personalului din audiovizual, evolutia relatiilor de munca, angajarea cu contracte, modificarile de ocupare a fortei de munca generate de noile tehnologii, organizarea sindicala, contractele colective. Noul studiu aduce informatii amanuntite pentru partenerii sociali din sector, atat la nivel european , cat si national si le permite sa gandeasca actiuni comune, in special in legatura cu lacunele legislatiei referitoare la piata de munca in sectorul audiovizual.In general, observatia studiului este ca datele nu sunt comparabile intre diferitele tari si astfel, este dificil de conturat complexitatea sectorului audiovizual in contextele nationale.O concluzie este insa ca sectorul AV din Europa se afla in crestere in mai multe tari( Franta, Italia, Marea Britanie).In perioada 2008-2012, numarul companiilor active a crescut cu 22% ( la circa 100 000 de companii de media audiovizuala), centrate in special pe productie. Numarul de persoane ocupate in sectorul audiovizual a crescut de la 739.000 in 2008 la 811.000 in 2013. In 2014, un total de 118,886 persoane lucrau in media serviciului public, cu o usoara tendinta de scadere incepand din 2012. In 2013, 61% dintre lucratorii din sectorul AV erau barbati. Numarul femeilor angajate in sectorul AV a scazut treptat intre 2008-2013 din cauza salariilor. In 2013, 59% dintre persoanele care lucrau in sectorul AV aveau varste cuprinse intre 25-44 de ani.Tot in 2013, 78% dintre persoanele ocupate in sectorul AV erau angajate, in timp ce 22% lucrau pe cont propriu.Datele disponibile arata clar ca formele de angajare s-au diversificat si au aparut forme de contracte atipice. In general, lucratorii independenti din sectorul AV nu prea au acces la programe de formare profesionala din cauza aranjamentelor contractuale.Din aceleasi motive, un numar din ce in ce mai mare de lucratori independenti nu sunt protejati de contractele colective. Sursa net: http://www.uniglobalunion.org/fr/node/37973

Aceasta, coroborată cu:

EBU a marcat, ieri, 27 octombrie, Ziua mondiala UNESCO dedicata patrimoniului audiovizual. Membrii EBU se afla in posesia unui tezaur istoric si cultural unic, detin arhive foarte bogate de programe radio si de televiziune care reprezinta aproape un secol de cand se pastreaza aceste materiale. Dar aceste arhive sunt extrem de vulnerabile si risca sa se piarda din neglijenta sau prin distrugeri repetate. Lipsesc resursele profesionale competente, mijloacele materiale si, in multe cazuri, vointa de a salva aceste pretioase tezaure. Se estimeaza ca doar 15% din continutul arhivelor europene a fost digitalizat pana acum. Se estimeaza, de asemenea, ca circa 80 de milioane de ore de continuturi se afla in mare risc daca nu se intervine inainte de 2025. EBU a lucrat in stransa colaborare cu membrii sai pentr a-i ajuta sa-si conserve arhivele. Au fost organizate schimburi de bune practici, cursuri de formare, ateliere. Membrii EBU din Balcani au primit sfaturi pentru evaluarea arhivelor, conservarea si digitalizarea lor. http://www.ebu.ch/news/2016/10/ebu-marks-unescos-world-day-for-audiovisual-heritage

Și, mai ales:

Piata audiovizuala privata din Germania a depasit 11 miliarde de euro cifra de afaceri pentru anul 2016. Asociatia radiodifuzorilor comerciali germani (VPRT) a declarat in raportul annual, ca veniturile din televiziune, video, radio si audio vor creste cu 6,2% anul acesta. Anul trecut, Germania a incasat din vanzarea de produse audiovizuale 10,4 miliarde euro.”Media audiovizuala este astazi unul dintre principalele motoare de crestere si de inovare ale economiei germane si anticipam o perspectiva foarte buna si pentru anii urmatori”, a declarat PDG al VPRT, Hans Demmel. El a adugat ca acest potential extraordinar  va putea fi concretizat  daca vor fi create conditii echitabile pentru ca firmele nationale sa poata concura in mod echitabil cu rivalii internationali.VPRT doreste crearea unui cadru de reglementare care sa permita concurenta in domeniul publicitatii, incurajarea inovatiei pentru crearea de noi platforme si politici de confidentialitate favorabile pentru protejarea continuturilor. In domeniul publicitatii video online in streaming, VPTR anticipeaza o crestere cu 24% a incasarilor. Pe ansamblu, reteta din publicitatea video va ajunge la 4,9 miliarde de euro in 2016, in Germania. Surscă: http://www.digitaltveurope.net/618672/vprt-german-audiovisual-market-to-exceed-e11bn-in-revenues/

Horoscop. Astrologie, universuri paralele și războiul mondial! Nicio legătură aparentă. Dar, astrologul polonez are o teorie. Extraordinară! Să vedem ce o să spune ceilalți astrologi, ceilalți 98, pentru că eu sunt de acord cu el. Sper că am înțeles profunzimea teoriei lui, la bază este matematician, și că o s-o prezint cum trebuie. Mi-au plăcut întotdeauna matematicile speciale, l-am avut profesor la Politehnică pe Marius Stoka, dar ecuațiile polonezului sunt de o complexitate și eleganță nepământeană, parcă aduse din Orion. Dar, dacă povestea cu boala lui, este o poveste?

Bună întrebare, la care o să vedem ce o să răspundă viitorul, pentru că mâine este, în definitiv, o altă zi!

Horoscop

BERBEC    Aspecte amestecate, evită confuziile şi interpretările greşite, mai ales la serviciu. Dacă nu înţelegi ceva, mai bine cere explicaţii decât să faci o greşeală, care poate te costă şi bani! Ai multe de terminat, multe de început, multe de făcut, dar  unele inexactităţi din trecut te bântuie şi te întrebi de ce ţi se întâmplă tocmai ţie. Lasă totul în trecut, nu-ţi mai bate capul degeaba – rezolvarea pare că nu mai stă în puterea ta.

TAUR   Uneori, şi azi este una dintre acele zile, solitudinea îţi oferă soluţii. Ai timpul necesar să te gândeşti şi nu eşti deranjat tot timpul. Nu uita că nu eşti foarte rapid şi foarte spontan! Atenţie la ce îţi doreşti, să nu se îndeplinească! Încep să se lamureasca unele probleme legate de domeniul sentimental. Reflectezi că nimic nou sub soare, sau totul este nou şi îmbietor!

GEMENI  Eşti surprins de o atitudine a celor din jurul tău. Analizează-ţi gândurile, vezi dacă poți accepta, sau dacă simţi că pierzi timpul. Este vineri, așa că lasă filosofia și distrează-te! Oricum, pretenţiile celor din familia ta şi din cercul tău de prieteni sunt cam mari. Configuraţia astrologică, foarte complexă, pare că-ţi spune că numai munca permanentă nu prea rezolva lucrurile, mai trebuie şi altceva ca să obţii succesul in viaţă.

RAC   Veşti bune! O zi explicită, directă, clară, aşa că fii atent la ceea ce îţi comunică familia, sau prietenii. Stelele au şi ele un moment de transparenţă. Comunică cu prietenii de departe. Zi dedicata in special rezolvarii problemelor personale. Dragostea este bine aspectata. Este, de asemenea, ceva legat de cap, poate o durere de cap, la propriu sau la figurat. Speculatiile financiare sunt prost influenţate azi, aşa că nu este o idee prea buna să te duci la şeful tău ca să-i ceri o mărire de salariu!

LEU   Nu da crezare celor care vor să-ti strice ziua cu veşti proaste. Trebuie sa verifici şi să nu te bazezi pe alţii. In rest, nu da și nu lua bani cu împrumut, perioada este nefavorabilă! Implică-te în ceea ce spui şi poţi avea mulţi prieteni! Este în afara regulilor obişnuite soluţia care îţi trebuie. La vremuri de criză trebuie o soluţie de criză. Astăzi trebuie să eviţi orice promisiune sau orice chestiune legată de bani, de proiecte viitoare sau de relaţii şi grupuri sociale.

FECIOARA   Lucruri importante în cursul prânzului. Nu încerca să-ţi impui cu orice preţ punctul de vedere. ci determină prin ajustări succesive ca partenerii de discuţie să fie de accord cu tine! Nu exagera cu tăiatul firului în patru, pentru că nu este cazul. Lucrurile sunt aşa cum le-ai văzut de prima dată. Aşa au căzut ele! Deseori invingatorii sunt desemnati dintre cei care par a fi invingatori, din cauza ca anturajul nu prea are timp sa judece pe fiecare in parte. Limitează-te la activităţile obişnuite, de rutină, de vineri.

BALANŢA    Încearcă să găseşti azi soluţii care să-ţi convină şi să rezolve situaţia, lăsată, după cum arată planetele colective Neptun şi Uranus, în suspensie, sau cu o dezvoltare nefavorabilă ție. Astăzi noul aduce nefericire şi insucces. Evita sa incepi proiecte noi, sau sa răspunzi imediat la o provocare. Lasă pe mâine. Sau pe „alta data”. Astazi, daca cineva iti zimbeste inseamna ca vrea să-ţi vânda ceva. Excepţiile întăresc regula! Astăzi nu scoate nici un ban din buzunar. Cheltuielile facute astazi poti sa le treci direct la pagube!

SCORPION  Chiar dacă ai dreptate si spui numai adevarul, nu te poţi opri să nu faci câteva remarci mai acide, despre familie sau prietenii tăi. Nu te mai repezi să “înţepi”, fii  senin şi cooperant! Ai de rezolvat niste probleme, „pasate” de catre membrii ai familiei tale. Ai, de asemenea, o dorinţă de a vorbi cu persoane care să ştie să te asculte şi să te înţeleagă.  Vorbeşte mult, dar nu spune nimic! Evită enervarea înainte de masă şi în general fii mai detaşat.  Relaxează-te înainte să adormi şi gîndeşte-te la lucruri plăcute.

SĂGETĂTOR   O zi de vineri care pare liniștită, favorabilă. Afacerile personale, sentimentale, sunt relativ bine aspectate, mai ales pe seară. Cineva aşteaptă un răspuns, dar lasă-l să mai aștepte puțin! Trebuie sa continui cu aceleasi metode verificate de pana acum, schimbarile repetate nu sunt privite cu ochi buni nici de oameni, nici de stele  Zi favorabilă corespondenţei, comunicării. O veste bună de la un  prieten. Puterea ta de concentrare pare sa-ti joace feste, asa incat este bine sa diminuezi influenţele negative prin odihna, alimente naturale şi sport.

CAPRICORN    Ca să-ţi impui punctul de vedere personal trebuie sa vorbeşti astăzi cu convingere şi patimă, atunci lipsa de argumente nu se observă. Este o tehnică veche folosită şi astăzi de politicieni! Astăzi aspectele generale ale horoscopului tău arată că preocuparea  majoră este să menţii status quo  –  poate este vorba o situaţie sau o pozitie actuală care te avantajează. Nu tot ceea ce este nou este şi mai bun, însă. Uneori, vorba proverbului, dăm vrabia din mână pentru cioara de pe gard!

VĂRSĂTOR   Controleză tendinţele în domeniul cheltuielilor şi al promisiunilor de ajutor şi cooperare. Eşti într-o formă bună fizică, dar nu paria astăzi pe posibilităţile tale de analiză şi sinteză! Pe de altă parte cineva “bine intenţionat” îţi şopteşte că eşti subiect de discuţie. Majoritatea barfelor şi intrigilor nu se fac din răutate, ci din plictiseala şi mahalagism, aşa că nu te enerva in mod disproporţionat şi inutil!

PEŞTI  O ţinută neglijentă şi o dispoziţie schimbatoare iţi pot marca ziua. Dar te simţi aşa de bine! Te îndrepți, hotărât, către un weekend relaxant și odihnitor. Lasă drumurile și cumpărăturile! Poţi, şi trebuie să faci mici schimbări în structurile tale, ordonează-ţi bugetul de venituri şi cheltuieli, „cash-flow”. Nu este prea devreme să incepi să-ti faci planuri de vacanţa de Crăciun, rezervările ieftine se fac din timp, dar trebuie să iei in consideratie cu mult realism resursele proprii.  Detaliile sunt mai importante, astăzi!

Tag-uri:
hroscopul, dom profesor, horoscop evz, astre, zodii, zodiac, rac, fecioara, berbec, sagetator, leu, radu stefanescu

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Audiovizualul: analize, patrimoniu, creșteri. Berbecii au aspecte amestecate, Gemenii sunt surprinși, iar Vărsătorii controlează tendințele | Horoscopul lui Dom’ Profesor.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/horoscop-465x390-7.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/horoscop-465x390-7-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialHoroscop
Autor: Radu Ştefănescu | vineri, 28 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 107 Vizualizari <!-- --> Radu Ștefănescu Horoscop. Pe 28 octombrie s-au...

Preluat de la EVZ