loading…

Hillary Clinton, candidata Partidului Democrat la președenția Statelor Unite, are un avantaj de 14% în fața contracandidatului ei, republicanul Donald Trump, cu 51% dintre respondenții afirmând că ar vota pentru Clinton, în timp ce 37% îl preferă pe Trump, arată datele unui sondaj AP-GfK.

Marea majoritate a alegătorilor consideră că Hillary Clinton s-a descurcat mai bine decât Trump în cadrul celor trei dezbateri electorale, 69% dintre respondenți fiind de această părere, în timp ce doar 29% îl indică pe Trump drept câștigător, conform Mediafax.

Modul în care democrata s-a descurcat la dezbateri ar fi putut influența și preferințele de vot ale republicanilor, în condițiile în care 9% dintre respondenții cu preferințe republicane au indicat că se gândesc să o susțină pe Clinton.

Votanții sunt tot mai mult de părere că Hillary Clinton va câștiga scrutinul. Potrivit sondajului, 74% dintre americani sunt de părere că reprezentanta Partidului Democrat va câștiga alegerile, față de 63% în luna septembrie.

Sondajul online a fost efectuat în perioada 20-24 octombrie, pe un eșantion de 1.546 de adulți, inclusiv 1.212 posibili votanți. Marja de eroare a sondajului este de plus/minus 2,75%.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/sondaj-51-dintre-americani-afirma-ca-ar-vota-pentru-hillary-clinton-la-alegerile-prezidentiale-30754.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/sondaj-51-dintre-americani-afirma-ca-ar-vota-pentru-hillary-clinton-la-alegerile-prezidentiale-30754-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv