loading…

Ioan Ghiulai a fost operat pe cord la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara. Intervenția a avut loc în luna septembrie a anului trecut, însă șederea lui în spital s-a prelungit până la sfârșitul lunii decembrie din cauza complicațiilor care au apărut.

Cazul său a fost făcut public de jurnaliștii de la radioreșița.ro. Bărbatul și soția lui susțin că după externare a început calvarul. A plecat acasă cu 13 diagnostice, printre care Sindromul Parkinson și epilepsie. Ioan Ghiulay spune că în timpul internării a contactat o infecție din spital și a fost izolat de către medici fără nicio explicație.

“Boala mea a început de la o infecție din spital care m-a ținut la pat cu antibiotice timp de 3 luni. În acele momente m-au «rașchetat» pentru pansament pe viu, fără nicio anestezie. De la acele dureri foarte mari am rămas cu o frică și nu mi-am mai revenit”, a declarat Ioan Ghiulay pentru sursa citată.

Reprezentanții spitalului recunosc că bărbatul a fost infectat

Reprezentanții Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara au oferit foarte greu detalii despre cazul Ghiulai. După mai multe intervenții purtătoarea de cuvânt ne-a trimis o poziție oficială, în care recunoaște sec că reșițeanul a contactat o infecție nosocomială după operație.

“Pacientul Ghiulai Ioan a prezentat la prima internare o serie de factori de risc pentru apariția infecțiilor nosocomiale, cum ar fi intubație orotraheală prelungită, cateterizare vasculară și vârstă înaintată. Conform definiției de caz a infecțiilor nosocomiale, ca urmare a diagnosticului combinat clinic, microbiologic și epidemiologic, pacientul a fost raportat către DSP Timiș și CJAS Timis, în luna decembrie 2015, ca infecție nosocomială postoperatorie de plagă sternală și tratat de medicul curant cu antibiotice țintite, pe baza antibiogramelor efectuate în perioada internării. În data de 23.12.2015 pacientul a fost externat că vindecat chirurgical”, a declarat dr. Alina Lupu, directorul medical al institutului, pentru Adevărul.

Soții Ghiulai sunt și un caz social extrem. Sunt găzduiți în casa unei cunoștințe și au ca venit doar pensia Elisabetei Ghiulai. După externare au făcut demersuri pentru ca bărbatul să primescă o pensie de handicap, însă dosarul le-a fost respins.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/s-a-internat-in-spital-cu-o-boala-si-a-plecat-cu-13-m-au-raschetat-pe-viu-fara-nicio-anestezie-30761.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/s-a-internat-in-spital-cu-o-boala-si-a-plecat-cu-13-m-au-raschetat-pe-viu-fara-nicio-anestezie-30761-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv