loading…

Qualcomm, cel mai mare producător de cip-uri de smartphone-uri, va cumpăra NXP Semiconductors, într-o tranzacție evaluată la 47 de miliarde de dolari, dorind să își accelereze expansiunea în noua industrie și să reducă dependența de piața de smartphone-uri, scrie Bloomberg.

Qualcomm a acceptat să plătească 110 dolari pe acțiune în cash pentru NXP, cel mai mare furnizor de cip-uri din industria automotive, cu 11% mai mult decât prețul de închidere de miercuri al acțiunilor companiei, potrivit unui anunț de astăzi, scrie Mediafax.

Afacerea va fi finanțată atât cu banii companiei, cât și prin datorie.

Steve Mollenkopf, CEO al Qualcomm, pariază că achiziția – care va fi cea mai mare din istorie din această industrie – va accelera intrarea companiei în piața electronicelor. Compania NXP din Olanda are o prezență puternică în acest sector, după achiziția Freescale Semiconductor anul trecut.

“Nu este niciun secret că ne-am interest de achiziții. Dacă vă uitați la strategia noastră de creștere, veți vedea că este prezentă și intrarea în piețe adiacente”, a spus Mollenkopf.

Achiziția este răspunsul Qualcomm la încetinirea cererii din industria smartphone-urilor, care reprezintă cea mai mare parte din veniturile companiei.

Cele două companii, care au împreună afaceri de peste 30 de miliarde de dolari, vor avea produse capabile de vânzări de 138 de miliarde de dolari până în 2020, estimează Qualcomm.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/qualcomm-cumpara-nxp-intr-o-tranzactie-de-47-miliarde-de-dolari-30749.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/qualcomm-cumpara-nxp-intr-o-tranzactie-de-47-miliarde-de-dolari-30749-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv