loading…

Șapte state NATO vor contribui cu trupe și echipamente la brigada Alianței Nord-Atlantice din România, în timp ce militari români vor fi trimiși în Polonia, anunță secretarul general Jens Stoltenberg.

“Am discutat despre progresele în demersul de consolidare a prezenței NATO în regiunea Mării Negre, în cadrul unei brigăzi multinaționale terestre comandată de România. De asemenea, lucrăm la măsuri de tip aerian și maritim. Sunt bucuros să confirm că numeroase națiuni au exprimat voința de a contribui la prezența în regiunea Mării Negre, la nivel terestru, maritim și aerian. Este vorba de Canada, Germania, Olanda, Polonia, Turcia și Statele Unite. Alți aliați analizează modalități de a contribui”, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, după reuniunea miniștrilor Apărării desfășurată la Bruxelles.

Conform unui comunicat al Ministerului britanic al Apărării difuzat în contextul reuniunii NATO de la Bruxelles, “Marea Britanie va trimite avioane militare multirol Eurofighter Typhoon pentru misiuni de patrulare aeriană pe flancul sud-estic al NATO, în scopul garantării securității aliaților din zona Mării Negre”.

“Avioanele vor fi detașate de la unitatea Coningsby, aparținând Forțelor Aeriene Regale, la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu, România, cel mult patru luni, în anul 2017”, precizează instituția.

“România și Marea Britanie se vor alătura batalionului comandat de SUA din Polonia”, a precizat Stoltenberg.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/pregatiri-de-razboi-sapte-state-nato-vor-trimite-trupe-in-romania-30744.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/pregatiri-de-razboi-sapte-state-nato-vor-trimite-trupe-in-romania-30744-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv