loading…

Magistrații Curții de Apel Suceava au respins ca nefondat apelul declarat de inculpatul Jitaru Dumitru, agent la Poliția Rutieră, menținând pedeapsa de 4 ani închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată și favorizarea făptuitorului în formă continuată.

Într-un comunicat remis Agerpres astăzi, se arată că, pe 21 mai 2014, la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Suceava s-a înregistrat denunțul unei persoane care a sesizat faptul că Jitaru Dumitru l-a depistat în trafic conducând un autoturism și i-a reținut permisul de conducere auto eliberat de autoritățile italiene, având suspiciunea că acesta este fals.

 Totodată, polițistul a întocmit pe numele conducătorului auto dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere. Potrivit comunicatului, în acest context, agentul de poliție i-a promis denunțătorului că, în schimbul unei sume de bani, va efectua cercetările de o manieră care să ducă la soluționarea favorabilă a dosarului penal, în sensul clasării acestuia.

 Ca urmare a denunțului depus la DGA – SJA Suceava, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava care a înregistrat dosar penal, fiind constituită o echipă operativă formată din procuror și lucrători de poliție judiciară din cadrul DGA – SJA Suceava.

 Denunțătorul s-a întâlnit cu Jitaru Dumitru căruia i-a remis suma de 300 euro, imediat efectuându-se prinderea în flagrant a acestuia de către echipa operativă, fiind identificată și suma de bani asupra lucrătorului de poliție.

 În temeiul ordonanțelor de delegare emise de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, lucrătorii DGA – SJA Suceava au procedat la efectuarea mai multor activități de cercetare penală, la finalul acestora fiind dispusă trimiterea în judecată a inculpatului Jitaru Dumitru.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/politist-de-la-rutiera-condamnat-definitiv-la-4-ani-de-inchisoare-pentru-mita-si-abuz-in-serviciu-30742.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/politist-de-la-rutiera-condamnat-definitiv-la-4-ani-de-inchisoare-pentru-mita-si-abuz-in-serviciu-30742-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv