Autor:
Radu Pădure
| joi, 27 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 113 Vizualizari

Statul Islamic a executat în ultimele zile zeci de prizonieri luați din satele pe care gruparea jihadistă a fost nevoită să le abandoneze din cauza înaintării trupelor irakiene spre Mosul.

Majoritatea celor uciși erau membri ai poliției și armatei irakiene care au locuit în zonele controlate de ISIS la sud de Mosul, a declarat pentru Reuters Abdul Rahman Al-Waggaa, membru al consiliului provinciei Ninive.

Jihadiștii i-au obligat să-și părăsească familiile și i-au dus în orașul Hammam Al-Alil, la 15 kilometri sud de Mosul, unde i-au executat prin împușcare, a informat Al-Waggaa, citând mărturii ale celor rămași în satele eliberate.

Execuțiile „au rolul de a semăna teroare, mai ales între cei care se află în Mosul”, dai și să scape de prizonieri, a afirmat oficialul.

„ISIS a luat familii din fiecare sat pe care l-a părăsit.”

Și Hoshiyar Zebari, un influent politician kurd, a declarat pentru Reuters la Erbil, capitala regiune kurde, că cel puțin 65 de persoane au fost executate de ISIS în ultimele zile, la sud de Mosul.

Jihadiștii au început să strângă ostaticii în satele Al-Hudd și Al-Lazzaga, după ce acum o săptămână a izbucnit o revoltă împotriva lor, pentru a ajuta înaintarea armatei irakiene, a spus Zebari, un fost ministru irakian de Finanțe și de Externe.

Familiile ostaticilor executați sunt ținute prizoniere în Hammam Al-Alil și Mosul, a spus Zebari.

Și purtătorul de cuvânt al Organizației pentru Drepturile Omului a ONU, Robert Colville, a raportat uciderea a numeroși oameni de către jihadiști, în jurul Mosulului, în ultima săptămână.

Colville a afirmat că forțele de securitate au descoperit cadavrele a 70 de civili în casele din Tuloul Naser, un sat aflat la sud de Mosul.

De asemenea, potrivit acelorași surse, ISIS ar mai fi ucis duminică 50 de membri ai poliției, în zonele din jurul Mosul.

Tag-uri:
mosul, isis, irak, prizonieri, ofensiva, Hoshiyar Zebari, Drepturile Omului, Robert Colville, Tuloul Naser

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mosul: ISIS face MĂCEL în retragerea sa. Zeci de ostatici UCIȘI în ultimele zile!.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/isis_3-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/isis_3-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Radu Pădure | joi, 27 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 113 Vizualizari Statul Islamic a executat în ultimele zile...

Preluat de la EVZ