loading…

Un monument dedicat memoriei victimelor din Colectiv va fi sfințit, duminică, la împlinirea unui an de la tragedie, în curtea bisericii Sfântul Nicolae – Broșteni, ceremonia fiind urmată de slujba parastasului în fața clubului pentru toți cei care și-au pierdut viața în urma incendiului.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Patriarhia Română, ceremonia de sfințire a monumentului dedicat victimelor din clubul Colectiv va avea loc, duminică, la orele 11.30, în curtea bisericii Sfântul Nicolae – Broșteni din Capitală și va fi urmată, la orele 12.00, de slujba parastasului în fața clubului Colectiv pentru toți cei care și-au pierdut viața în urma incendiului, scrie Mediafax.

“Slujba de sfințire a monumentului și parastasul vor fi oficiate de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.
Inițiativa edificării monumentului din marmură aparține Arhiepiscopiei Bucureștilor. Acesta a fost amplasat în curtea bisericii Sfântul Nicolae – Broșteni, deoarece este lăcașul de cult cel mai apropiat de locul tragediei”, se arată în comunicat.

Totodată, slujbe de pomenire vor avea loc în toate parohiile Patriarhiei Române.

“Mulțumim tuturor celor ce imediat după tragicul eveniment din 30 octombrie 2015 au ajutat, cu rugăciunea și cu fapta, familiile îndoliate și pe cei răniți (arși). În mod deosebit, mulțumim eparhiilor care au ajutat financiar fiecare familie îndoliată în etape diferite (Arhiepiscopia Bucureștilor, Arhiepiscopia Clujului și Arhiepiscopia Dunării de Jos), preoților de caritate din spitale, preoților duhovnici care au consolat pe cei îndoliați și au îndrumat spiritual pe cei răniți, precum și tuturor credincioșilor mireni milostivi, medici, asistenți și donatori de sânge, care au arătat compasiune cu cei îndoliați și solidaritate cu cei răniți”, este mesajul transmis de Patriarhia Română.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/momumentul-dedicat-victimelor-din-colectiv-va-fi-sfintit-duminica-30748.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/momumentul-dedicat-victimelor-din-colectiv-va-fi-sfintit-duminica-30748-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv