loading…

Președintele Klaus Iohannis a declarat în această seară că ”putem să fim destul de optimiști” în privința ridicării vizelor de călătorie în Canada pentru cetățenii români odată cu acordul Belgiei de a semna acordul comercial cu Ottawa.

”În ce privește acordul comercial Uniunea Europeană – Canada, lucrurile se pare că au intrat într-o zonă care poate să fie o zonă a speranțelor. Deocamdată s-a găsit un acord în interiorul Belgiei, între regiunile Belgiei. Chiar la această oră la Bruxelles se desfășoară ședința COREPER unde se prezintă tuturor statelor membre ale Uniunii acest document, după care sigur vom aștepta și poziția părții canadiene. În ansamblu, se pare că lucrurile au început iarăși să se miște și putem să fim destul de optimiști în această chestiune care pentru noi are încă o abordare suplimentară, cea legată de vize și, dacă se semnează CETA, atunci în scurt timp românii vor putea să călătorească fără vize în Canada”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Acordul între Guvernul federal al Belgiei și liderii Walloniei pe tema CETA va trebui supus aprobării parlamentelor regionale belgiene, apoi analizat de Uniunea Europeană, celelalte 27 state membre UE și Canada.

“S-a ajuns la un acord”, a transmis premierul Charles Michel, precizând că modificările vor trebui aprobate de parlamentele tuturor regiunilor belgiene până vineri la ora 24.00, precum și de celelalte state UE și de Canada.

“Am ajuns la un acord între belgieni”, a confirmat socialistul Paul Magnette, premierul regiunii Wallonia. “Suntem extrem de fericiți că solicitările Walloniei au fost ascultate”, a subliniat Magnette.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/iohannis-despre-ridicarea-vizelor-pentru-canada-putem-sa-fim-destul-de-optimisti-30769.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/iohannis-despre-ridicarea-vizelor-pentru-canada-putem-sa-fim-destul-de-optimisti-30769-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv