Autor:
Ana Petrescu
| joi, 27 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 0 Vizualizari

<!–

–>

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea prin care bugetarii care posedă titlu ştiinţific de doctor primesc un spor de 15% din salariul de bază, după ce actul normativ a fost declarat constituţional, informează Mediafax.

Judecătorii CCR au respins în luna septembrie contestaţia Guvernului pe tema acordării către personalul bugetar care posedă titlu ştiinţific de doctor a unui spor de 15% din salariul de bază, dacă îşi desfăşoară activitatea în domeniul pentru care a obţinut titlul ştiinţific respectiv.

O altă modificare contestată la CCR prevede o majorare de 10% a salariului pentru personalul din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii, aflate în subordinea, sub autoritatea, în coordonarea Guvernului, ministerelor şi a celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, precum şi din cele aflate în coordonarea prim-ministrului şi cele aflate sub controlul Parlamentului, în cazul în care, fie sunt structuri nou înfiinţate, fie contractul colectiv de muncă a expirat.

Ambele prevederi, aduse prin amendamente legii cadru 284/2010 privind salarizarea unitară, au fost declarate constituţionale.

Ele au fost adoptate de Camera Deputaţilor, for decizional, în 8 iunie 2016.

Tag-uri:
iohannis, Camera Deputa, klaus iohannis, bugetari, spor, doctorat, titlu de doctor, promulgare

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iohannis a promulgat legea prin care cei cu DOCTORAT primesc un SPOR de 15%.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/klaus-iohannis-presedinte_3-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/klaus-iohannis-presedinte_3-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPreşedinţie
Autor: Ana Petrescu | joi, 27 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 0 Vizualizari <!-- --> Klaus Iohannis Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi...

Preluat de la EVZ