loading…

Mișcarea islamistă filipineză Abu Sayyaf, care are legături cu rețelele teroriste Stat Islamic și Al-Qaida, a încasat aproximativ 6,70 milioane de euro, în primele șase luni ale anului 2017, pentru răscumpări ale persoanelor răpite, informează ABC News.

Deși ofensivele militare filipineze asupra mișcării Abu Sayyaf au redus numărul militanților islamiști, gruparea teroristă rămâne în continuare capabilă de lansarea unor atacuri teroriste, scrie Mediafax.

Numărul militanților a scăzut de la 506 la 481, din cauza ofensivelor Guvernului, în prima jumătate a anului 2017, dar cu toate aceste Abu Sayyaf a întreprins în aceeași perioadă 32 de atacuri cu bombă.

În ciuda asalturilor militare constante, Abu Sayyaf a reușit să întreprindă o serie de antrenamente teroriste.

Președintele Rodrigo Duterte a ordonat trupelor militare distrugerea mișcării islamiste, cunoscută pentru brutalitatea și legăturile cu militanți străini.

Atacurile efectuate de Abu Sayyaf asupra remorcherelor străine și răpirile echipajelor din Malaezia și Indonezia au crescut nivelul de securitate al statelor în cauză, ale căror oficiali au încercat să schițeze o strategie de a proteja navele comerciale și care transportă pasageri.

Sumele de bani primite de aceștia au reprezentat răscumpărarea cerută pentru eliberarea a 14 indonezieni, 4 malaezieni și o filipineză, Marites Flor, care a fost răpită împreună cu doi canadieni și un norvegian. Oficialii filipinezi au declarat însă că pentru eliberarea lui Flor Marites nu a fost plătită nici un fel de răscumpărare.

Militanții i-au decapitat pe cei doi canadieni din cauza eșuării tratativelor de răscumpărare. Guvernul canadian nu plătește răscumpări pentru a descuraja răpirile similare.

Ostaticul norvegian a fost eliberat în luna septembrie, după ce a fost ținut un an în captivitate și a fost amenințat în mod constant cu decapitarea. Duterte a sugerat că pentru răscumpărarea acestuia s-ar fi plătit suma de aproximativ 1 milion de euro.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/gruparea-terorista-abu-sayyaf-din-filipine-a-incasat-aproximativ-7-milioane-de-euro-din-rascumparari-30764.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/gruparea-terorista-abu-sayyaf-din-filipine-a-incasat-aproximativ-7-milioane-de-euro-din-rascumparari-30764-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv