loading…

Sharbat Gula, “fata afagană” care a apărut pe coperta revistei National Geographic în 1985, a fost arestată pentru falsificare de acte și riscă mai mulți ani de închisoare, informează site-ul National Geographic.

“Fata afagană” al cărei chip a fost imortalizat pe coperta revistei National Geographic în anul 1985 a fost arestată în Pakistan, sub acuzația de a fi în țară în mod ilegal, cu presupuse documente false, scrie Mediafax.

Miercuri, Gula a fost arestată de Agenția Federală de Investigații din Pakistan, din locuința ei, în orașul pakistanez Peshawar.

Arshad Yusufzai, un jurnalist din Peshawar, care este un apropiat al femeii a declarat: “Unii experți spun că Gula ar putea să nu fie pedepsită, în timp ce alții spun că o aștepată între 7 și 12 ani de închisoare”.

Gula este acum reținută și investigată de poliție, potrivit lui Yusufzai. Aceasta poate fi reținută până la 14 zile înainte de a se decide dacă i se va deschide dosar penal.

Sharbat Gula avea doar 12 ani când a fost fotografiată de Steve McCurry într-o tabără de refugiați din Pakistan, în luna decembrie a anului 1984. Imaginea bântuitoare a fetei cu ochi verzi pătrunzători a devenit un simbol internațional al refugiaților din regiune, transformând-o într-una dintre cele mai recognoscibile chipuri ale secolului 20.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/fata-afagana-care-a-aparut-pe-coperta-revistei-national-geographic-a-fost-arestata-30745.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/fata-afagana-care-a-aparut-pe-coperta-revistei-national-geographic-a-fost-arestata-30745-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv