Autor:
Dodo Romniceanu
| joi, 27 octombrie 2016 | 3 Comentarii
| 999 Vizualizari

Arborele genealogic al omului modern este mult complicat decât s-a crezut

ADN-ul insularilor din Oceanul Pacific conține urmele unei specii umane necunoscute până în prezent, au dezvăluit unii dintre cei mai reputați geneticieni din America de Nord.

Este deja cunoscut faptul că omul modern a moștenit o cantitate mică din genele oamenilor de Neandertal și ale rudei acestuia Omul de  Denisova (specie de hominid mai puțin cunoscută ale cărei fosile au fost descoperite în peștera Denisova din Munții Altai).

Analize genetice recent au evidențiat însă că omul modern din Melanezia –  regiune în Oceanul Pacific care se întinde din partea vestică a Pacificului de Est până la marea Arafura din nordul şi nord-estul Australieipoartă rămășițele genetice ale unei a treia specii preistorice, necunoscute cercetătorilor până în prezent.

Ultimele cercetări, prezentate la o întâlnire a Societății Americane pentru Genetica Umană din Vancouver, întăresc practic descoperirile anterioare care indicau că ar putea exista un alt fir care să conducă spre povestea omului modern, cu încrucișări multiple ale grupurilor umane preistorice.

Analizele genetice ale europenilor, asiaticilor și ale celor cu strămoși non-africani sugerează că vechii oameni s-au încrucișat cu neandertalienii. Osul unui deget și câțiva dinți găsiți într-o peșteră din Rusia au dezvăluit o altă ramură a arborelui genealogic – Denisovanii, care au lăsat urme în genele omului modern, regăsite în proporție de 4% și în ADN-ul popoarelor din Melanezia.

Ryan Bohlender, genetician la Universitatea din Texas, și colegii săi au observat că, pe lângă genele denisovanilor și neandertalienilor, ADN-ul melanezianului modern conține o proporție însemnată din urmele unui strămoș necunoscut până în prezent.

”Credem că o a treia populație preistorică, mai apropiată de neandertalieni și denisovani decât de omul modern, a impregnat genomurile pe care le-am studiat. Cercetările noastre confirmă că, într-adevăr, arborele genealogic al omului este mult alambicat decât am crezut. Este foarte posibil ca multe alte populații preistorice să fi existat și să aflăm, în cele din urmă, de existența lor cu ajutorul geneticii”, a mai dr Bohlender, potrivit Daily Mail.

Tag-uri:
ADN

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Descoperire fără precedent! URMELE unei SPECII NECUNOSCUTE au fost găsite în ADN-ul oamenilor din Pacific.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/insularii1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/insularii1-465x390-300x245.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Dodo Romniceanu | joi, 27 octombrie 2016 | 3 Comentarii | 999 Vizualizari Arborele genealogic al omului modern este mult complicat...

Preluat de la EVZ