Autor:
Mihnea-Petru Pârvu
| joi, 27 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 4 Vizualizari

Pe 16 noiembrie 1993, Evenumentul zilei publica pe prima pagină o știre în care îl cita pe Preafericitul Părinte Teoctist, pe atunci Patriarhul României, care se declara împotriva homosexualității, îndemnând totodată la toleranță și iertare:

 „Hristos nu a dorit moartea păcătoșilor, ci iertarea lor!”. Întâistătătorul BOR mai spunea că: „Poporul român, ca popor creștin, crescut și educat în tinda bisericii (…), a transmis din generație în generație un mod de viață specific izvorât de valorile evanghelice ale credinței în Hristos”.

INFO

În ciuda opoziției BOR și a unei părți a societății civile, homosexualitatea a fost dezincriminată, această infracțiune dispărând din Codul Penal. Însă dezbateri adiacente continuă și astăzi când se vorbește tot mai insistent de menționarea expresă în Constituție că familia este compusă dintr-un bărbat și o femeie și nu dintre „doi soți”.

CV

Semnatarul informației, Mihai Valentin Neagu, a fost reporter al secției „Politic” a EVZ. El a mai scris și pentru cotidianul Libertatea. În prezent este avocat.

Tag-uri:
Patriarhul, bor, Codul Penal, Mihai Valentin Neagu, evz

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acum 23 de ani, Patriarhul Teoctist se pronunța împotriva legalizării relațiilor homosexuale | Memoria EVZ.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/clipboard01_237-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/clipboard01_237-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialMemoria EVZ
Autor: Mihnea-Petru Pârvu | joi, 27 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 4 Vizualizari Pe 16 noiembrie 1993, Evenumentul zilei...

Preluat de la EVZ