loading…

Mii de poștași din toată țara au declanșat, astăzi, un protest spontan, oprind lucrul complet, ca urmare a negocierilor eșuate cu conducerea companiei, prin care cereau salaii mai mari și condiții mai bune de muncă.

Arad: Sute de angajați ai Poștei Române blochează serviciile trimiterea pensiilor și corespodenței

O parte dintre subunitățile noastre se încălzesc cu lemne. Am cerut o creștere salarială de 100 de lei net și am primit 100 de lei brut. Ceea ce înseamnă 60 de lei. Condițiile de muncă în care lucrează salariații sunt dezastruoase. Rechizitele sunt cumpărate din salariile lor mici. Dacă e nevoie să facă curățenie, ei sunt și femei de serviciu“, a declarat liderul sindicatului din cadrul Poștei Române Arad, Ilie Tripa.

Sindicaliștii spun că până nu le vor fi rezolvate cererile nu vor relua munca.

A fost opțiunea salariaților ca urmare a faptului ca negocierile au eșuat, salarații nu mai vor să lucreze în aceste condiții, nu se mai face nici distribuire, nici prezentare în oficii. Factorii poștali sunt la serviciu, dar nu au ieșit în cursa de distribuire, iar oficiile poștale, salariații sunt la lucru, dar nu efectuează nicio prestație“, a mai spus Ilie Tripa.

Dolj: 200 de poștași refuză să mai muncească

200 de factori poștali din județul Dolj au întrerupt, joi, lucrul. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că angajatorul, Compania Națională Poșta Română, refuză să le majoreze salariile cu 200 lei.

Astăzi, poștașii de la Punctul de Tranzit Craiova nu au livrat ziare, nici corespondență.

Din această dimineață de la ora 4, mașinile au blocat tranzitul, nu s-a plecat pe traseu, nu s-a livrat nimic. Oamenii au stabilit că încetează lucrul până la semnarea unui act adițional pentru soluționarea revendicării salariale. Poate dura până astăzi la ora 15, sau și mâine, sau și de luni încolo. Până nu se semnează actul adițional nu va fi reluat lucrul”, a declarat Titi Roman, liderul Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România, filiala Dolj.

Pe lângă majorarea salariilor cu 200 lei, poștașii vor și să fie plătiți pentru cât lucrează. Sindicaliștii spun că mulți dintre factorii poștali sunt plătiți cu jumătate de normă, deși muncesc la program normal.

În plus, angajații din județul Dolj ai Companiei Naționale Poșta Română cer condiții mai bune de muncă și investiții în sediile în care își desfășoară activitatea, în special în cele din mediul rural, multe dintre acestea fiind în stare de degradare. 

Alba: 90% dintre poștași au întrerupt activitatea, nemulțumiți de salarii și de condițiile de muncă

Nicolae Albu, liderul Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR), filiala Alba, a declarat cu 90% dintre poștașii din Alba au întrerupt activitatea protestând spontan după ce negocierile sindicaliștilor care au avut loc cu conducerea Companiei Poșta Română au eșuat.

Conducerea companiei Poșta Română a oferit o majorare de 100 de lei brut, deci circa 60 de lei net, iar solicitarea noastră a fost 100 de lei net, deci 143 de lei brut. După ce au auzit, 90% dintre poștașii din Alba au refuzat să mai înceapă lucrul. Protestul nostru e, de fapt, de șapte luni de când am fost asigurați că se va găsi o soluție privind majorările salariale”, a spus Nicolae Albu.
O altă solicitare a sindicaliștilor este, potrivit lui Albu, îmbunătățirea condițiilor de muncă. Președintele SLPR, filiala Alba, a spus că în comuna Valea Lungă nu mai sunt poștași, iar nimeni nu mai vrea să se angajeze, ceea ce afectează locuitori din mai multe sate.

Albu a subliniat că activitatea Poștei în Alba a fost aproape paralizată. În județul Alba sunt 500 de poștași. 

Cluj: Poștașii clujeni, primii care au protestat

Peste 300 de angajați al Poștei Cluj au încetat, joi dimineața, activitatea într-un protest spontan care a dus la paralizarea activității, astfel încât nu se mai trimit pensii, corespondență și colete.

Liderul sindicatului din Poșta Cluj, Carol Sinka, a declarat că după protestul angajaților din schimbul de noapte de la Centrul Regional de Tranzit Cluj, au încetat activitatea și angajații din alte oficii poștale din județ.

Peste 300 de angajați din Poșta Cluj, de la oficii poștale din tot județul Cluj, au încetat joi dimineață activitatea, într-un protest spontan, nemulțumiți de eșecul negocierilor de la București cu conducerea Companiei Naționale Poșta Română. Este vorba atât de cei de la Centrul Regional de Tranzit Cluj, care continuă protestul început de colegii din schimbul de noapte, dar și de angajați de la OPD Cluj, unde sunt peste 100 de poștași care nu au ieșit în distribuire, de la mai multe oficii poștale din Cluj-Napoca, Turda, Dej, Câmpia Turzii și Gherla. Activitatea Poștei Cluj este paralizată, ghișeele cu publicul sunt închise, nu se trimite corespondență, nici mesagerii, pensii, colete, nimic“, a spus Sinka.

Acesta a subliniat că nu știe cât va dura protestul, în condițiile în care acțiunea este una spontană. “Cât vor dori oamenii“, a menționat Carol Sinka.

Zeci de angajați din schimbul de noapte ai Centrului Regional de Tranzit din cadrul Poștei Române Cluj au întrerupt spontan activitatea miercuri seara, nemulțumiți de eșecul negocierilor cu conducerea Companiei Naționale Poșta Română care nu a aprobat majorarea salariilor cu 200 de lei net.

Liderul sindicatului Poștei Cluj, Carol Sinka, a declarat, joi dimineața, corespondentului MEDIAFAX că alte nemulțumiri care au dus la protest se referă la condițiile de muncă și la deficitul de personal, probleme care nu au fost rezolvate.

Peste 40 de angajați de la Centrul Regional de Tranzit al Poștei Române Cluj-Napoca din schimbul de noapte au întrerupt spontan activitate, miercuri seara, la ora 23. Ei și-au manifestat nemulțumirea față de modul în care au decurs negocierile purtate miercuri la București de liderii sindicali cu conducerea Companiei Naționale Poșta Română. Angajații nu au primit majorarea salariilor cu 200 de lei net și am primit 100 lei brut, în condițiile în care salariul mediu brut este de 1.300 de lei. Alte nemulțumiri se referă la condițiile de muncă, lucrăm ca acum 30 de ani, sortarea corespondenței se face manual, și la deficitul de personal, probleme care nu au fost rezolvate. Nu s-a prelucrat nimic toată noaptea“, a spus Sinka.

În urma încetării activității de la Centrul Regional de Tranzit Cluj, unde se sortează zilnic zeci de mii de corespondențe și mii de colete, a fost afectată activitatea oficiilor poștale din cele șase județe arondate din Regiunea de Nord-Vest, la care se adaugă județele Alba și Mureș, scrie Mediafax

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/activitatea-postei-paralizata-in-mai-multe-judete-oamenii-nu-mai-primesc-pensiile-si-corespondenta-30739.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/activitatea-postei-paralizata-in-mai-multe-judete-oamenii-nu-mai-primesc-pensiile-si-corespondenta-30739-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv