loading…

Puțini știu și mai puțini cred. Dar este una dintre cele mai recente afecțiuni răspândite în masă la nivelul populației globale.

O boală a societății moderne, ale cărei rădăcini au fost descoperite în anii 70 de către psihologul american Herbert Freudenberger.

Este un flagel ale cărui consecințe sociale, psihice și economice sunt devastatoare. Un sindrom care consumă din interior, până la epuizare, aproape jumătate din populația activă a planetei. Se numește stres profesional cronic sau, în terminologia anglo-saxonă, sindromul burnout.

Odată cu intrarea în era informațională, sindromul Burnout a părăsit cabinetele medicale și holurile spitalelor și s-a extins spre aproape toate categoriile profesionale, dar mai cu seamă în clădirile de sticlă și oțel.

“În primul rând sindromul Burnout apare pentru ca e prea multă muncă și prea puțină satisfacere a nevoilor personale a omului respectiv. Adică apare o suprasolicitare cronică. În primul rând a intelectului, a funcțiilor psihice, mai ales la locul de muncă”, a declarat pentru digi24.ro, Sorin Ene, psihiatru.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/tot-mai-multi-romani-sufera-de-sindromul-burnout-boala-care-consuma-pe-interior-pana-la-epuizare-30684.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/tot-mai-multi-romani-sufera-de-sindromul-burnout-boala-care-consuma-pe-interior-pana-la-epuizare-30684-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv