Autor:
Simona Stupar
| miercuri, 26 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 129 Vizualizari

Portavionul rusesc Amiral Kuznetsov

Spania se confruntă cu nemulțumirea și furia opiniei publice internaționale, pentru că se pregătește să realimenteze cu combustibil și provizii flotila de vase de război rusești, care urmează să atace orașul Alep din Siria.

Politicieni și figuri militare au condamnat sprijinul oferit de un stat membru NATO, în timp ce șeful Alianței a declarat că Madridul ar trebui să se mai gândească în acest sens.

Cele opt vase de război conduse de portavionul Amiral Kuznetsov, vor primi combustibil și provizii în portul Ceuta, o enclavă spaniolă din nordul Africii, după ce vor trece prin Strâmtoarea Gibraltar, în această dimineață, a scris presa spaniolă citată de The Guardian.

Ministrul spaniol de Externe revizuiește acum permisul emis pentru ca portavionul Amiralul Kuznetsov să ancoreze în Ceuta, după ce lumea întreagă a criticat loviturile aeriene ale Moscovei în Siria.

Presa spaniolă a scris că două nave spaniole, fregata Almirante Juan de Borbón și nava logistică Cantabria, au urmărit navele de război rusești, în apele internaționale și că portavionul, alături de alte vase și submarine rusești, va ancora la Ceuta, după 10 zile petrecute pe mare.

„Opririle cerute de Rusia sunt acum analizate pe baza informațiilor pe care le primim de la aliații noștri și de la autoritățile ruse”, a precizat MAE spaniol, marți seara.

La o reuniune a miniștrilor Apărării ai UE, la Paris, reprezentantul Spaniei, Pedro Morenés, a spus că guvernul încearcă să afle de la ruși „scopul și destinația” navelor, care „au primit anterior autorizația de a opri în Ceuta”.

Enclava Ceuta este pe coasta nord-africană, peste Strâmtoarea Gibraltar, de pe teritoriul Spaniei, la granița cu Maroc, țară care revendică și ea acest teritoriu. Deși Ceuta este parte a UE, statutul său în NATO este neclar, și, din 2011 până acum, cel puțin 60 de nave rusești au ancorat acolo.

Secretarul-general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat, ieri, că navele rusești care se îndreaptă spre Siria ar putea fi folosite pentru a ataca civilii din Alep.

Tag-uri:
spania, ceuta, vase rusesti, portavion, alep siria, bombardamente, civili, ministerul de externe, madrid, amiral kuznetsov

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Țara care a provocat FURIA europenilor, după ce a decis să permită RUȘILOR să realimenteze navele de război în portul său.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/8_34-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/8_34-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEuropa
Autor: Simona Stupar | miercuri, 26 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 129 Vizualizari Portavionul rusesc Amiral Kuznetsov Spania se confruntă cu...

Preluat de la EVZ