Autor:
Gabriel Mihai
| miercuri, 26 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 25 Vizualizari

Mai mulți ceceni suspectați de „finanțare a terorismului” au fost percheziționați de către poliția germană, în cinci landuri.

Perchezițiile s-au făcut la 14 solicitanți de azi ruși originari din Cecenia, toți bănuiți de „finanțare a terorismului”, dar cu mențiunea că nu există nicio legătură cu finanțarea cauzelor grupării jihadiste Stat Islamic.

Potrivit AFP, operațiunile au mobilizat aproximativ 400 de agenți, dar „ancheta nu a stabilit niciun risc concret de atac”.

“În stadiul actual al investigațiilor, nu există niciun indiciu despre o legătură cu investigațiile asupra ultimelor evenimente asociate terorismului islamist” din Germania, a informat într-un comunicat poliția din landul Turingia (centru) care a coordonat operațiunea.

Forțele de ordine nu au plasat în arest niciun suspect, nu au reținut nicio persoană, dar mai mulți dintre aceștia au fost interogați, potrivit ministrului de interne al landului, Holger Poppenhaeger.

Au fost confiscate laptopuri, hard-diskuri și documente bancare, potrivit poliției

Forțele de ordine au confiscat, de asemenea, o “pulbere albă” care, după analize, s-a dovedit a fi inofensivă, a precizat poliția.

Perchezițiile au vizat 12 apartamente și un imobil din Turingia, Saxonia (est), Hamburg (nord), Renania de Nord-Westfalia (vest) și Bavaria (sud).

Aceste operațiuni au fost derulate în cadrul unei anchete deschise în 2015 asupra unui cecen în vârstă de 28 de ani care voia să se alăture SI în Siria. Alți zece bărbați și trei femei, toți ceceni cu vârste între 21 și 31 de ani, au fost, de asemenea, în vizorul acestor operațiuni ale poliției.

Tag-uri:
Percheziții, Germania, ceceni, cecenia, terorist, Stat Islamic, Statul Islamic, operatiunea, agenti, ancheta, atac, finantare a terorismului

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Percheziții la mai mulți ceceni suspectați de FINANȚARE A TERORISMULUI.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/member-german-police-anti-terror-unit-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/member-german-police-anti-terror-unit-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Gabriel Mihai | miercuri, 26 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 25 Vizualizari Mai mulți ceceni suspectați de „finanțare a...

Preluat de la EVZ