Autor:
Matei Năstase
| miercuri, 26 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 72 Vizualizari

Tribunalul București a decis definitiv respingerea folosirii siglei USR la alegerile parlamentare din luna decembrie a acestui an. Hotărârea a fost luată după ce Biroul Electoral Central (BEC) nu a admis folosirea logo-ului reprezentat de un triunghi, iar rezentanții partidului au depus contestație în instanță.

Instanța a respins ca neîntemeiată contestația Uniunii Salvați România și a menținut hotărârea BEC, decizia fiind definitivă, potrivit Agerpres.

BEC a respins folosirea acestei sigle de către USR, pe motiv că este asemănătoare cu cea a Uniunii Salvați Bucureștiul (USB), lucru interzis de lege.

În cadrul procesului de la Tribunalul București, o persoană din Hunedoara — Monica Nicoleta Petruț — a depus o cerere de intervenție, ea fiind reprezentată de un avocat. Acesta a declarat în sala de judecată că se opune ca USR să folosească sigla USB, el atrăgând atenția că la dosarul privind fuziunea dintre USR și USB există mai multe documente cu o semnătură falsă.

De cealaltă parte, poziția USR a fost susținută de către procurorul de ședință. Acesta a susținut că decizia BEC este greșită, deoarece USB și-a dat consimțământul ca semnul său electoral să fie folosit de USR. Reprezentantul Parchetului a cerut instanței să desființeze decizia BEC și să permită ca USR să folosească acea siglă.

“Am solicitat Biroul Electoral Central să folosim semnul cu triunghi, pe care l-am folosit ca USB în alegerile locale. Biroul Electoral Central a spus că USR nu are consimțământul USB. Noi am venit și am spus că prin actul de fuziune există consimțământul și prin faptul că eu, ca președinte al USB, am semnat cererea către BEC pentru atribuirea USR a semnului cu triunghi (…). Este un avocat care astăzi a reprezentat o persoană din Hunedoara, dar el a reprezentat PSD în procesul de fuziune. PSD are un interes pur mediatic, pentru că imediat ce se pronunță fuziunea, USR este partid înființat și participă la alegeri”, a declarat Nicușor Dan, prezent la tribunal.

Nicușor Dan a spus că, în situația în care tribunalul nu va da dreptate USR, atunci în alegeri va fi utilizată sigla permanentă a partidului.

Pe de altă parte, Nicușor Dan a anunțat că depus la Biroul Electoral Central o nouă cerere pentru aprobarea siglei formațiunii, atașând o adresă oficială din care reiese că Uniunea Salvați Bucureștiul este de acord ca USR să folosească sigla respectivă.

Tag-uri:
usr, nicusor dan, partid, sigla, tribunal, lege, respins, bec, alegeri

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lovitură grea pentru USR. Decizia a fost luată la TRIBUNAL în urmă cu puțin timp.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/nicusor-dan-usr-465x390-3.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/nicusor-dan-usr-465x390-3-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Autor: Matei Năstase | miercuri, 26 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 72 Vizualizari Tribunalul București a decis definitiv respingerea folosirii...

Preluat de la EVZ