Autor:
Carmen Vintilă
| miercuri, 26 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 27 Vizualizari

Dacian Cioloș

Guvernul urmează să adopte astăzi un act normativ care va permite acordarea de identitate copiilor care, din diferite motive, nu pot să primească un CNP la naştere.

 “Am spus că până la sfârşitul mandatului vrem să punem în practică, să implementăm cât mai multe dintre măsurile pe care le-am angajat în acel program antisărăcie. Astăzi, o să avem un proiect de hotărâre de Guvern, prin care stabilim cadrul normativ pentru a acorda identitate copiilor care, din diferite motive administrative, birocratice sau de context, nu pot să primească un CNP sau un act de identitate la naştere. Lunile trec, anii trec şi în astfel de situaţii persoanele respective rămân încet-încet în afara posibilităţii de a beneficia de anumite instrumente de susţinere socială şi chiar de acces la educaţie sau la sănătate”, a declarat  Dacian Cioloş la începutul ședinței de Guvern, precizând, totodată, că este vorba de norme de aplicare a unei ordonanţe deja adoptate. 

De asemenea, potrivit Agerpres, prim-ministrul a anunţat că în şedinţa Executivului va mai fi adoptat un proiect de act normativ care prevede constituirea la nivelul comunităţilor locale şi, mai ales, în mediul rural, a unor centre de asistenţă medicală comunitară integrată. 

Potrivit premierului, aceste centre vor permite “mai ales comunităţilor vulnerabile, cu acces mai dificil la sistemul sanitar normal, să ofere asistenţă, să ofere îndrumare şi să permită adaptarea asistenţei medicale la nevoile specifice ale acestor comunităţi vulnerabile”. 

Tag-uri:
Guvern, sedinta, decizie, copii, CNP, asistenta medicala

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Executivul a GĂSIT soluția pentru copiii care nu primesc CNP-uri la naștere.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/guvernul-ciolos-taie-din-pensiile-speciale-ale-militarilor-si-politistilor-18522936-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/guvernul-ciolos-taie-din-pensiile-speciale-ale-militarilor-si-politistilor-18522936-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialGuvern
Autor: Carmen Vintilă | miercuri, 26 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 27 Vizualizari Dacian Cioloș Guvernul urmează să adopte astăzi...

Preluat de la EVZ