loading…

Guvernul a decis acordarea cetățeniei române sportivilor de înaltă performanță Walker Ashley Janeen și Simone Tempestini, ceea ce va permite includerea lor în lotul național feminin de baschet, respectiv în lotul național de automobilism, în vederea participării la competiții internaționale.

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, sportiva din Statele Unite ale Americii, Walker Ashley Janeen Albert, a solicitat dobândirea cetățeniei române în data de 25 iunie 2016, iar sportivul din Italia, Simone Tempestini, în data de 27 aprilie 2016.

Solicitările au primit raport favorabil din partea Comisiei pentru Cetățenie din cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie, constatându-se astfel îndeplinirea condițiilor legale. În acest context, potrivit legii, Ministerul Tineretului și Sportului a inițiat Hotărârile pentru acordarea cetățeniei române celor doi sportivi, adoptate astăzi în ședința de Guvern”, se mai arată în comunicat.

Cetățenia română a fost acordată celor două persoane în temeiul prevederilor Legii cetățeniei române, modificată și completată prin OUG 37 din 2015.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/doi-sportivi-din-sua-si-italia-au-primit-cetatenie-romana-30689.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/doi-sportivi-din-sua-si-italia-au-primit-cetatenie-romana-30689-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv