Autor:
Andrei Vişan
| miercuri, 26 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 108 Vizualizari

Legea plagiatului a fost declarată neconstituţională

Curtea Constituţională a anunţat că ordonanţa plagiatului şi a şcolile doctorale, în forma adoptată de Parlament, este neconstituţională.

Guvernul a contestat la Curtea legea privind şcolile doctorale şi plagiatul, în forma adoptată de Senat, după ce liberalii au anunţat că au depus şi ei o contestaţie la aceeaşi lege.

Premierul Dacian Cioloş a spus că regretă decizia Parlamentului privind legea doctoratelor şi demisia lui Viorel Barbu din fruntea CNATDCU, adăugând că Guvernul va face tot ceea ce este posibil pentru ca mediul universitar să fie ferit de plagiat şi impostură.

”Sper să găsim în România un echilibru instituţional în privinţa asumării în mod obiectiv şi profesionist a evaluării tezelor de doctorat. Pot să vă asigur că Guvernul va face tot ceea ce este posibil pentru ca mediul universitar şi de cercetare din România să fie ferit de imaginea aceasta cu impact negativ foarte mare a plagiatului şi a imposturii în cercetare. Nu o lege poate să decidă dacă o lucrare de doctorat este ştiinţifică sau nu, ci doar oameni de ştiinţă oneşti, obiectivi, recunoscuţi şi profesionişti. Cred că aici trebuie să ajungem”, a declarat şeful Executivului.

Senatul a respins cererea preşedintelui de reexaminare a legii care prevede că universităţile vor fi cele care vor decide acordarea şi retragerea titlului de doctor, cu 90 de voturi ”pentru”, în timp ce ”împotrivă” au votat doar 12 aleşi, iar şase s-au abţinut. În cererea de reexaminare, Iohannis subliniase că proiectul de lege nu clarifică situaţia tezelor de doctorat aflate spre analiză la CNATDCU şi nici pe cea a situaţiilor de plagiat.

Tag-uri:
ccr, legea plagiatului, decizie ccr, legea plagiatului neconstitutionala, plagiat, lege plagiat

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Decizie de ULTIMĂ ORĂ luată de CCR. Ce se întâmplă cu legea PLAGIATULUI .

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/universitatea-de-vest-uvt1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/universitatea-de-vest-uvt1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Autor: Andrei Vişan | miercuri, 26 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 108 Vizualizari Legea plagiatului a fost declarată neconstituţională Curtea Constituţională...

Preluat de la EVZ