loading…

Banca Națională a României a lansat LeulRomânesc, o aplicație pentru dispozitive mobile, având ca scop o mai bună cunoaștere a bancnotelor și monedelor românești în rândul publicului din mediul online, informează un comunicat al instituției.

Prin intermediul aplicației interactive, utilizatorii pot descoperi elementele de siguranță și design ale bancnotelor sau experimenta ce se întâmplă atunci când o bancnotă este înclinată, când este luminată din spate sau cum se prezintă în lumină ultraviolet. Monedele în circulație beneficiază de asemenea de un spațiu dedicat, potrivit mediafax.ro

Utilizatorii de dispozitive mobile pot accesa totodată o pagină cu informații generale despre BNR și un joc interactiv ce oferă posibilitatea creării unei bancnote personalizate cu chipul jucătorului.

Un set cuprinzător de întrebări și răspunsuri oferă celor interesați detalii despre avantajele banilor din polimer comparativ cu cei din hârtie, preschimbarea bancnotelor și monedelor vechi și recomandări pentru situația în care sunt suspiciuni că o bancnotă ar fi falsă.

Aplicația LeulRomânesc este gratuită si permite utilizatorilor să interacționeze cu bancnotele virtuale înclinând dispozitivul sau utilizând camera foto.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/bnr-a-lansat-aplicatia-leulromanesc-vezi-ce-poate-face-30668.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/bnr-a-lansat-aplicatia-leulromanesc-vezi-ce-poate-face-30668-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv