loading…

Investiția, care va costa în final 80 de milioane de euro, presupune construirea la Galați a unui uriaș terminal portuar, în sistem containerizat, ce va tranzita peste cinci milioane de tone de mărfuri pe an.

Prima etapă, ce presupune amenajări portuare de 25 de milioane de euro, a fost demarată în 25 octombrie, potrivit adevarul.ro

Vești bune pentru românii aflați în căutarea unui loc de muncă. La Galați vor fi disponibile în curând până la 50.000 de joburi, ca urmare a demarării, zilele trecute, a unui proiect de infrastructură extrem de interesant.

Mai exact, până la sfârșitul lunii martie a anului 2020, în Port Bazinul Nou (companie cu capital privat ce-și are sediul la Galați) se va finaliza prima etapă a a proiectului european „Platforma Multimodală Galați-înlăturarea blocajelor majore prin modernizarea infrastructurii existente și asigurarea conexiunilor lipsă pentru rețeaua centrală Rhin-Dunăre/Alpi”.

Proiectul amintit constă în modernizarea infrastructurii portuare destinată manipulării și transportului mărfurilor în containere, dar și a infrastructurii rutiere și de cale ferată adiacente, dar și dezvoltarea unor noi afaceri complementare.

Lucrările au început deja și sunt prevăzute, în prima etapă, a se desfășura timp de trei ani și opt luni. Ele constau în amenajarea unui cheu cu o lungime de 8,5 kilometri, în lucrări de dragare în Port Bazinul Nou, în umplerea parțială a bazinului portuar pentru a se crea spațiu suplimentar pentru acostare și în nivelarea profilului elevației în platforme.

Valoarea acestei etape a proiectului este de 25,6 milioane de euro, din care finanțare nerambursabilă de la Comisia Europeană (prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei – CEF) este de 21.776.814 euro.

Restul banilor este asigurat prin cofinanțarea de la bugetul de stat (3.450.053 euro – prin intermediul Administrație Portuare a Dunării Maritime  – APDM) și prin contribuția proprie a investitorilor privați  Metaltrade International SRL și Port Bazinul Nou (392.914 euro).

Întreg proiectul conține patru mari obiective, respectiv moderrnizarea infrastructurii portuare (începută),  realizarea racordului rutier și feroviar, amenajarea platformei multimodale și amenajarea zonei de acces către platformă. Celelalte trei etape ale proiectului au un necesar de circa 50 de milioane de euro și vor fi finanțate prin proiecte ulterioare. 

Potrivit directorului Port Bazinul Nou, Corneliu Găvăneanu, prin platforma multimodală ar putea fi tranzitate circa 300.000 de containere, echivalentul a circa șase milioane de tone de marfă pe an, în condițiile în care traficul maxim realizat prin Port Bazinul Nou, a fost de un milion de tone, în perioada în care combinatul siderurgic ArcelorMittal Galați era la capacitate maximă de producție.

Portul Duisburg, aflat la un moment dat într-o situație asemănătoare cu Portul Galați, a luat măsura de a introduce sistemul de logistică prin containere. A ajuns să construiască zece terminale intermodale,  iar traficul de mărfuri a crescut foarte mult. E un exemplu pe care dorim să-l urmăm și în zona noastră, la Galați. Cu ajutorul partenerului nostru, Portul Duisburg, am reușit să înțelegem ce înseamnă logistica în economia mondială, am văzut cât de mult a crescut importanța traficului containerizat în transporturile internaționale. Scopul acestui terminal multimodal este de a valorifica oportunitatea ca Galațiul să facă parte din aceste lanțuri logistice”, a declarat Găvăneanu.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/50-000-de-noi-locuri-de-munca-in-romania-vezi-unde-30665.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/50-000-de-noi-locuri-de-munca-in-romania-vezi-unde-30665-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv