loading…

SRI anunță că instituția respinge afirmațiile referitoare la implicarea conducerii în dosarul Black Cube, precizările fiind făcute după ce în spațiul public a apărut declarația directorului Black Cube, Dan Zorella, care susține că operațiunea firmei a fost susținută de șeful SRI și de președinte.

“Serviciul Român de Informații nu comentează pe marginea unor dosare penale aflate în lucru. Serviciul Roman de Informații respinge cu fermitate afirmațiile apărute în spațiul public referitoare la implicarea conducerii SRI în dosarul Black Cube. Menționam că niciodată, în nicio situație și în niciun context directorul SRI nu a discutat direct sau indirect cu persoanele cercetate de procurori în acest dosar. De altfel, SRI a contribuit determinant, cu aprobarea directorului și potrivit competențelor legale, la furnizarea de informații relevante care au condus la începerea urmăririi penale în acest caz”, transmite SRI printr-un comunicat de presă.

O reacție pe acest subiect a avut, vineri, și președintele Klaus Iohannis.

”Au fost vehiculate anumite scenarii care sunt … cred că popular li de spune făcături. Pot să vă lămuresc integral și definitiv asupra rolului preșdintelui și Președinției. Aici vreau să fiu foarte clar și să spun fără echivoc: președintele și Președinția nu au protejat, nu au fost implicat în absolut niciun fel în această acțiune numită Black Cube nici formal, nici informal”, a afirmat Iohannis la Bruxelles

Precizările vin după ce, recent, în spațiul public a apărut declarația directorului general al Black Cube, Dan Zorella, care susține că operațiunea firmei a fost susținută de șeful SRI și de președintele României.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/sri-institutia-respinge-afirmatiile-referitoare-la-implicarea-conducerii-in-dosarul-black-cube-30599.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/sri-institutia-respinge-afirmatiile-referitoare-la-implicarea-conducerii-in-dosarul-black-cube-30599-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv