loading…

O statuie care o întruchipează pe Fecioara Maria alături de Iisus Hristos, situată în fața unei bisericii catolice din Canada, a stârnit amuzamentul și revolta locuitorilor din zonă, după încercarea nereușită a unei femei de a o restaura.

De aproape un deceniu, statuia din marmură albă a Sfintei Fecioare Maria, împreună cu pruncul Iisus, se află în fața bisericii catolice Sf. Anne des Pins, din suburbia Sudbury (Canada). În timp, vandalii au distrus capul lui Iisus de pe statuie. Deși a fost reconstruită în timp, acum un an capul lui Iisus a fost din nou distrus. Statuia a stat distrusă timp de câteva luni, perioadă în care preotul bisericii Gerard Lajeunesse a rugat un meșter local să realizeze un cap nou pentru statuie. Însă procedura ar fi costat în jur de 7.500 de dolari, scrie Descoperă.

În aceeași perioadă, preotul a primit vizita unei artiste locale, Heather Wise, care văzuse statuia în timp ce se plimba cu o prietenă prin zonă, conform Mediafax.

“Era atât de trist. Mi-am spus: sunt artist pot să-o refac”, a declarat femeia.

Artista învățase să sculpteze în cadrul unui colegiu local, însă nu lucrase niciodată cu piatră. Aceasta s-a simțit obligată să își ofere ajutorul. “Am bătut la ușă și am vorbit cu preotul”, a adăugat ea.

Wise a lucrat multe ore la capul portocaliu din lut. “Să fac statuia lui Iisus pentru biserică a fost cel mai onorabil moment din întreaga mea carieră”, explică ea.

După atașarea noului cap, reacțiile nu au întârziat să apară de la enoriași, aceștia fiind supărați, suprinși sau dezamăgiți, afirmă preotul Lajeunesse.

Capul însă este temporar, acesta va fi înlocuit cu unul nou realizat din piatră.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/restaurare-socanta-a-unei-statui-cu-fecioara-maria-si-iisus-foto-30614.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/restaurare-socanta-a-unei-statui-cu-fecioara-maria-si-iisus-foto-30614-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv