Autor:
Carmen Vintilă
| marţi, 25 octombrie 2016 | 16 Comentarii
| 1548 Vizualizari

Liviu Dragnea

După ce șeful Guvernului a anunţat că este de acord să fie propunerea PNL pentru un nou mandat de prim-ministru, iar președintele a spus că este o idee bună, liderul PSD i-a taxat dur. Liviu Dragnea a declarat, astăzi la Parlament, că Dacian Cioloş şi Klaus Iohannis “nu au curajul” să-şi asume că sunt implicaţi în campania PNL şi că susţin acest partid în alegeri, și că sunt doi mincinoși.

”Un mincinos (Dacian Cioloş – n.r.). Şi el, şi Klaus Iohannis – doi mincinoşi. Klaus Iohannis ne-a spus – pot să-i spun din când în când Klaus Iohannis, pentru că acum e om politic, este şeful de facto al PNL, şi lui Dacian Julien Cioloş la fel, pentru că şi dumnealui este membru simplu în PNL, deocamdată – amândoi ne-au minţit anul trecut, când ne-au cerut să-l sprijinim pe Dacian Julien Cioloş să fie premierul României, spunând că e un mandat limitat. Dacian Julien Cioloş a spus în grupul PSD că nu va continua după mandatul acestui guvern, că nu va candida, că nu se va implica în politică. Lucrul acesta l-a garantat şi domnul preşedinte Klaus Iohannis la vremea respectivă, că nu se va implica în politică. S-a dovedit că au fost doi mincinoşi de la început, doi ipocriţi. Nu mă interesează că s-au implicat în politică, mă interesează doar că nu au curajul să-şi asume, să spună foarte clar că sunt implicaţi în campania PNL, că susţin PNL în aceste alegeri, să-şi asume aceste lucruri. Stau deoparte crezând că mai păcălesc pe cineva”, a declarat Liviu Dragnea la Palatul Parlamentului. 

Preşedintele PSD  fusese întrebat  cum comentează faptul că începând de luni Dacian Cioloş este oficial candidatul de premier al PNL în cazul în care liberalii vor câştiga alegerile. 

Liviu Dragnea a precizat că PSD nu va nominaliza un premier înainte de alegeri. 

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a anunţat  ieri că Biroul Politic Naţional a decis ca Dacian Cioloş să fie candidatul partidului pentru funcţia de premier. Întrebat cum i se pare această decizie, preşedintele Klaus  Iohannis a răspuns: “Mi se pare o idee foarte bună”. 
 

Rezultatele alegerilor, importante

La rândul său, premierul Dacian Cioloş a declarat că, în măsura în care după alegeri va exista o bază pentru o colaborare cu PNL din postura de premier, este deschis propunerii liberalilor. 

“Am avut azi o discuţie foarte bună cu preşedintele PNL, Alina Gorghiu, în care m-a informat despre intenţia aceasta şi am spus că da, în măsura în care, în urma rezultatelor alegerilor parlamentare, va exista o bază pentru o astfel de colaborare, sunt deschis acestei propuneri. Dincolo de discuţia despre cine va fi viitorul premier, am spus că ceea ce mi se pare cel mai important este ca principiile şi valorile “Platformei România 100″ să fie preluate şi integrate de formaţiunile politice care o susţin. Ştiu că şi persoanele sunt importante, dar în cazul de faţă aş prefera ca discuţia şi asumarea politică să se concentreze pe principii şi valori care să stea la baza unui program de guvernare, mai mult decât pe persoane”, a declarat Cioloş pentru “Adevărul”. 
 

Tag-uri:
Liviu Dragnea, Dacian Ciolo, Klaus Iohannis, Dacian Julien, Palatul Parlamentului, politica, liviu dragnea politica, klaus iohannis, dacian ciolos, dragnea

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului RĂZBOI LA CEL MAI ÎNALT NIVEL. Liviu Dragnea, ATAC INCENDIAR la Dacian Cioloş şi Klaus Iohannis: “DOI MINCINOȘI ŞI DOI IPOCRIŢI”.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/10-dragnea-465x390-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/10-dragnea-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPartide
Autor: Carmen Vintilă | marţi, 25 octombrie 2016 | 16 Comentarii | 1548 Vizualizari Liviu Dragnea După ce șeful Guvernului a...

Preluat de la EVZ