Autor:
Dana Lascu
| marţi, 25 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 22 Vizualizari

PRO AGRO explică, pentru consumatori, cum pot evita să cumpere din lotul de ouă contaminat.

Federația Națională a Producătorilor din Agricultură PRO AGRO sfătuiește consumatorii să fie atenți la ce cumpără, întrucât ouăle infestate cu salmonela importate din Polonia au ajuns în 7 țări europene. Reprezentanții federației spun că nu doar lotul în cauză de 10.000 de oră e contaminat, ci întreg transportul. Poate fi vorba de 300.000 de ouă!

„Considerăm că retragerea de la comercializare de pe piața românească a unei cantități de 10.000 de ouă, nu este o măsură care să garanteze că nu mai există riscuri de contaminare. Ouăle importate din Polonia se transportă cu camioane ce au capacitate de 300.000 de ouă, caz în care întregul transport este contaminat”, explică reprezentanții PRO AGRO.

Ei spun că „trebuie verificată și ștampila aplicată pe ou, în cazul în care există două culori, nuanțe pe același ou sau pe ouăle din aceeași caserolă există culori diferite este o mare probabilitate ca ele să fi fost inscriptionate clandestin și ddm (data durabilității minime) să nu fie reală”.

Mai mult, rerezentanții PRO AGRO atrag atenția că, „așa cum reiese din poze, ouăle indică inscripționări ulterioare în condiții improprii, calitatea și prospețimea alimentului fiind foarte posibil compromise. Totodată consumatorii trebuie să cunoască că în conformitate cu legislația UE, privind trasabilitatea ouălor, toți fermierii din UE au obligația să marcheze pe coaja oului, în ferma de origine, a unui cod alfa numeric. Acest cod este format din: prima cifră reprezintă sistemul de creștere, următoarele două litere, țara de origine (RO), următoarele doua litere judetul, iar ultimele trei cifre codul fermei!

De asemenea, în plus față de codul alfa numeric, „fermierii din România au decis să marcheze voluntar, odată cu marcarea acestui cod și ddm (data durabilităţii minime, n.r.), astfel România este singura țara din Europa care marchează ddm-ul pe coaja oului”.

Tag-uri:
ouă, salmonela, contaminat, infestat, ouăle, ouălor, ouă Polonia, Polonia, PRO AGRO

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PRO AGRO: Retragerea de pe piață a celor 10.000 de ouă infestate cu salmonela nu este suficientă! Tot transportul poate fi contaminat!.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/oua-infestate-salmonela-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/oua-infestate-salmonela-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSanatate
Autor: Dana Lascu | marţi, 25 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 22 Vizualizari PRO AGRO explică, pentru consumatori, cum pot...

Preluat de la EVZ