loading…

Suspectul principal în cazul incendierilor de la Galați a fost reținut pentru 24 de ore, acuzat de tentativă la omor calificat, urmând ca miercuri să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Oana Hîncu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați, a declarat, în acestă seară că suspectul principal în cazul incendierilor de la Galați a fost reținut pentru 24 de ore, potrivit mediafax.ro

Miercuri, acesta va fi prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

Este un singur suspect. Dacă victima va muri, se schimbă și încadrarea“, a spus Oana Hîncu.

Suspectul, tot de un om al străzii, a fost audiat marți de către polițiștii din Galați.

Cei doi oameni ai străzii incendiați aveau un adăpost improvizat în care dormeau noaptea, situația fiind cunoscută de locatarii din zonă. Vineri dimineața, în jurul orei 03.00, o persoană a sunat la 112 să anunțe incendierea acestora.

Ministerul Sănătății a anunțat că una dintre victime, un bărbat de 49 de ani, este transferat la Spitalul de Urgență Floreasca din București și va fi internat în unitatea de arși, el fiind în continuare în stare gravă. Bărbatul are arsuri de gradul I, II și III pe 65% din suprafața corpului și este intubat încă de la internare, neavând arsuri de căi aeriene. Cât timp acesta a fost internat la secția de chirurgie plastică a Spitalului Județean de Urgență Galați, medicii au recoltat hemoculturi, precum și culturi din plagă și au inițiat tratamentul antibiotic, potrivit Ministerului Sănătății.

În continuare se menține starea gravă, iar prognosticul este rezervat. De aceea, doctorii care îl îngrijesc au decis transportul medical terestru, în defavoarea transportului aerian. Decizia de a realiza acum acest transfer a fost luată după ce medicii de la unitatea de arși de la Spitalul Floreasca au semnalat disponibilitatea preluării pacientului și au luat toate măsurile care să asigure izolarea pacientului. De asemenea, trebuie menționat că Spitalul Județean de Urgență din Galați are secție de chirugie plastică, terapie intensivă de înalt nivel și posibilități de izolare a pacienților“, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Galați au declarat, ieri, că au făcut demersuri încă de vineri pentru ca bărbatul incendiat să fie transportat în Capitală.

Cealaltă victimă, în vârstă de 59 de ani, are răni ușoare, pe picioare și pe mâna dreaptă.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/principalul-suspect-in-cazul-incendierilor-de-la-galati-a-fost-retinut-pentru-24-de-ore-30633.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/principalul-suspect-in-cazul-incendierilor-de-la-galati-a-fost-retinut-pentru-24-de-ore-30633-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv