loading…

Judecătorii CCR au admis astăzi excepții la legea dării în plată și au respins altele, a anunțat președintele CCR Valer Dorneanu, precizând că se poate spune că legea e parțial neconstituțională.

“Practic, am admis excepția de neconstituționalitate, s-a constatat că sintagma <<precum și din devalorizarea bunurilor imobile>>, sintagmă care era conținută în art. 11 teza I, este neconstituțională. Sintagma se referea la faptul că sunt aplicabile și acelor situații care privesc devalorizarea bunurilor imobile. Or, obiectul procesului era plata contractului, nu era vorba de bunuri imobile și din acest punct de vedere va fi eliminată această sintagmă”, a spus Valer Dorneanu.

Președintele CCR a mai spus că a fost admisă parțial o altă excepție: “Am admis, de asemenea, excepția de neconstituționalitate și am constatat că prevederile art. 11 teza I, raportate la art. 3, teza II, art. 4, art. 7 și art. 8 din legea 77 sunt constituționale în măsura în care instanța judecătorească verifică condițiile referitoare la existența impreviziunii. Fac precizarea că această posibilitate nu o aveau instanțele sesizate de bănci sau de părți și de aici încolo instanțele de judecată vor trebui să aibă în vedere toate implicațiile teoriei impreviziunii, și cu privire la riscuri și la proporționalitate și la celelalte aspecte”.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/legea-darii-in-plata-e-partial-neconstitutionala-a-decis-ccr-30608.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/legea-darii-in-plata-e-partial-neconstitutionala-a-decis-ccr-30608-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv