loading…

România dispune de o Armată eficientă și care se înscrie în rândul armatelor de înaltă calitate profesională și morală, a declarat astăzi președintele Klaus Iohannis.

“Astăzi, 25 octombrie, sărbătorim Ziua Armatei Române, prilej cu care vă îndemn să ne aplecăm cu respect în fața celor care și-au slujit și continuă să-și slujească țara cu devotament”, a spus Iohannis, la ceremoniile organizate la Ansamblul Monumental “Glorie Ostașului Român” din Carei, județul Satu Mare.

El și-a exprimat recunoștința pentru cei pentru care “apărarea neamului s-a transformat în crez”.

“Încrederea românilor în Armată demonstrează faptul că această instituție și-a consolidat, în percepția generală, profilul de garant al suveranității, independenței și unității statului. În egală măsură însă, cred că oamenii apreciază și standardele morale și profesionalismul celor care sunt dispuși să își riște viața pentru binele comun”, a afirmat șeful statului.

Iohannis a arătat că, în prezent, România se află la confluența unor zone care generează provocări la adresa securității euroatlantice și care impun redefinirea puterii militare, precum și adaptarea modalităților de răspuns.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/iohannis-romania-dispune-de-o-armata-eficienta-30603.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/iohannis-romania-dispune-de-o-armata-eficienta-30603-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv