loading…

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca George Ivănescu, acționar la compania de vinuri Murfatlar, să rămână în arest preventiv, în dosarul în care se fac cercetări cu privire la o evaziune fiscală de aproximativ 600 milioane lei.

În arest preventiv rămân și Constantin Cîrciumaru, Cătălin Bucura, Gheorghe Zlotea, Gheorghe Cosmin Popescu, Cătălin Florian Vasilescu și Sorin Vasile Săvoiu; în timp ce Cristian George Lascu, Irina Tănase și Ioan Toma sunt plasați în arest la domiciliu.

Instanța supremă a respins contestațiile celor 10 inculpați și ale DNA, fiind menținută decizia dată de Curtea de Apel București.

George Ivănescu, acționar la mai multe companii viticole, a fost reținut de DNA pe 18 octombrie. Alături de acesta au fost reținuți Cătălin Bucura, Gheorghe Zlotea și Constantin Cîrciumaru, toți asociați la societăți comerciale de producere și comercializare a băuturilor alcoolice; Gheorghe Cosmin Popescu, administratorul special al uneia dintre societățile comerciale implicate; Cătălin Florian Vasilescu, administrator a două societăți comerciale; Sorin Vasile Săvoiu, director general al unei societăți cu activitate de cultivare a strugurilor, în prezent lichidată.

Totodată, au fost reținuți funcționarii publici Cristian George Lascu, la data faptelor director al Direcției de politici și legislație în domeniile vamal și nefiscal din cadrul Ministerului Finanțelor; Irina Tănase, la data faptelor șef al Direcției de Autorizări din cadrul Autorității Naționale a Vămilor (ANV), și Ioan Toma, la data faptelor director general al Direcției generale juridice din cadrul ANAF.

Ulterior, în dosar au fost puși sub acuzare mai mulți directori din Ministerul Finanțelor Publice și ANAF, dar și fostul secretar de stat Mariana Vizoli și șeful Antifraudă, Daniel Diaconescu.

DNA susține că, în perioada 2010 — 2014, patru societăți cu activitate de producere și comercializare a băuturilor alcoolice, deținute sau controlate de Ivănescu, Bucura, Zlotea și de alte persoane, au produs un prejudiciu total de 597.218.168 de lei (aproximativ 132 milioane de euro) bugetului de stat prin sustragerea de la plata obligațiilor fiscale.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/george-ivanescu-actionarul-murfatlar-ramane-in-arest-preventiv-in-dosarul-de-evaziune-30590.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/george-ivanescu-actionarul-murfatlar-ramane-in-arest-preventiv-in-dosarul-de-evaziune-30590-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv