Autor:
Antonia Hendrik
| marţi, 25 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 11 Vizualizari

Danuta Hubner, șefa Comitetului pentru Afaceri Constituționale al Uniunii Europene (AFCO) a avertizat luni că engleza nu va mai fi limbă oficială a UE după ieșirea Marii Britanii.

În prezent, engleza este una dintre cele 24 de limbi recunoscute oficial pentru că Marea Britanie a desemnat-o ca proprie limbă oficială; după ieșirea britanicilor din organizația europeană, nu vor mai exista motive pentru ca engleza să aibă un statul oficial.

„Avem niște reguli, iar cea mai importantă e că fiecare stat poate notifica UE cu privire la limba recunoscută legal”, a spus Hubner. „Irlandezii au desemnat galica, maltezii au desemnat malteza, iar engleza a fost desemnată doar de Marea Britanie. Dacă nu mai avem Marea Britanie, nu mai avem nici engleza”, potrivit activenews.ro.

Comisia Europeană a început deja să folosească mai des franceza și germana în actele oficiale, ca o mișcare simbolică la adresa rezultatului de la referendumul din Marea Britanie.

 

Tag-uri:
UE, limba oficiala, nu va mai fi engleza, franceza, germana

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Engleza NU va mai fi limbă oficială a Uniunii Europene după finalizarea Brexit.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/phpthumb-generated-thumbnailjpeg_11-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/phpthumb-generated-thumbnailjpeg_11-465x390-300x254.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Antonia Hendrik | marţi, 25 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 11 Vizualizari Danuta Hubner, șefa Comitetului pentru Afaceri Constituționale...

Preluat de la EVZ