Autor:
Gabriel MihaiTeodora Cimpoi | marţi, 25 octombrie 2016 | 3 Comentarii
| 529 Vizualizari

Dacian Cioloș

Dacian Cioloș a dat mai multe declarații în fața reporterilor în legătură cu legea pentru conversia creditelor în franci elvețieni. Premierul a arătat cine sunt cei care pot beneficia la maximum de această lege, spunând că nu este împotriva legii, ci dorește ca de ea să beneficieze cei împovăraţi de rate, nu speculatorii.

Potrivit celor spuse de premier, trebuiesc analizate măsurile prin care să se evite potențialii speculatori ai cursului CHF, pentru ca cei care chiar au nevoie de această schimbare să nu tragă ponoasele celorlalți. El a explicat de ce Guvernul a atacat legea la Curtea Constituţională a României (CCR). 

„Guvernul nu a făcut contestaţia (la CCR – n.red.) pentru că suntem împotriva ei, ci pentru că sunt acolo câteva elemente aşa cum a votat Parlamentul – care nu a luat în considerare amendamentele propuse de Guvern şi care ar fi făcut-o aplicabilă, şi dacă nu clarificăm constituţionalitatea acum înainte de a intra în vigoare, există riscul ca ea să producă efecte şi peste câteva luni. Altcineva, băncile, să o atace şi atunci va crea mai multe probleme celor care aşteaptă să li se rezolve problema. Vrem să vedem dacă sunt elemente de neconstituţionalitate să le clarificăm acum şi dacă Curtea Constituţională va da un răspuns rapid, Guvernul va lua măsuri pentru a corecta acele lucruri în lege, în aşa fel încât să aibă adresabilitate către oamenii care chiar au probleme şi nu pentru speculatori”, a transmis premierul.

De asemenea, șeful Executivului a mai spus că adevărații beneficiari ar fi aproximativ 200 de datornici care au un total de 1 miliard de lei din totalul de 5 miliarde împrumutate. Aceștia au luat sume enorme ca împrumut, speculâng cursul CHF, iar acum așteaptă legea conversiei creditelor.

Când vorbim de potenţial speculator, din cele câteva zeci de mii de datornici în franci, sunt 200 de datornici care au luat peste 250.000 CHF şi ei totalizează peste 1 miliard lei, din 5 miliarde şi ceva de lei împrumuturi totale. Nu vrem ca din cauza unor speculatori care au speculat cursul CHF să tragă ponoasele cei care au probleme. În măsura în care vom avea răspuns rapid de la CCR, vom corecta rapid pentru ca legea să fie aplicată fără să fie riscul de a fi atacată ulterior”, a mai transmis premierul.

Legea privind conversia creditelor în franci elveţieni la cursul istoric, atacată de Guvern la Curtea Constituţională a României (CCR), va fi dezbătută pe 23 noiembrie de către judecătorii CCR. Sesizarea Guvernului a fost înregistrată, marţi dimineaţă, la Curtea Constituţională.

Tag-uri:
franci, franci elvetieni, legea conversiei creditelor, dacian ciolos, curtea constitutionala, credite

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Declarații INCREDIBILE ale lui Dacian Cioloș. CINE SUNT ADEVĂRAȚII BENEFICIARI ai legii conversiei creditelor în franci.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/ciolos_5-465x390-6.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/ciolos_5-465x390-6-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEconomie
Autor: Gabriel Mihai,  Teodora Cimpoi | marţi, 25 octombrie 2016 | 3 Comentarii | 529 Vizualizari Dacian Cioloș Dacian Cioloș a dat mai...

Preluat de la EVZ