loading…

Comisia Europeană a aprobat astăzi o nouă prelungire a controalelor la frontiere situate în interiorul Spațiului Schengen, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

În contextul afluxului de imigranți extracomunitari, cinci state membre Schengen – Austria, Germania, Danemarca, Suedia și Norvegia – au introdus în 2015 controale la frontiere, potrivit mediafax.ro

Măsurile excepționale vor expira pe 12 noiembrie, dar Comisia Europeană a aprobat astăzi prelungirea acestora pentru trei luni.

Comisia Europeană fixase obiectivul revenirii la normalitate, adică la eliminarea controalelor, până în decembrie 2016. Dar condițiile nu sunt întrunite pentru normalizarea situației. Încă suntem departe de obiectiv“, a declarat prim-vicepreședintele CE Frans Timmermans.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/comisia-europeana-aproba-prelungirea-controalelor-la-frontiere-in-interiorul-spatiului-schengen-30632.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/comisia-europeana-aproba-prelungirea-controalelor-la-frontiere-in-interiorul-spatiului-schengen-30632-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv