Autor:
Carmen Anghel
| marţi, 25 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 28 Vizualizari

Asia Fest vine și cu arta culinară

Coreea de Sud este invitată de onoare a celei de-a patra ediții a Asia Fest, care se va desfășura la București. Cea mai mare zonă de food asiatic, concert Gemini și concurs Cosplay.

Asia Fest se va desfășura între 11 și 13 noiembrie 2016 la Romexpo (Pavilionul E2 – Sala Sadoveanu și Sala Eminescu). Este cea de-a IV-a ediție a Asia Fest, festivalul care revarsă peste București energia și frumusețea țărilor asiatice.

Asia Fest (www.asiafest.eu) este primul festival din România dedicat promovării valorilor culturale ale continentului asiatic. Culturile țărilor asiatice au fost dintotdeauna un mister pentru europeni, iar în România, în ultimii ani, s-a dezvoltat o atracție specială pentru țări precum Japonia, China, Turcia, India sau Coreea de Sud.

De la sărbătoarea culturilor nu vor lipsi țările care au făcut mereu, la Asia Fest, paradă cu porturile, demonstrațiile de artă culinară, muzica și dansurile minunate: Coreea de Sud, Japonia, China, India, Turcia, Vietnam, Thailanda sau Iran. Coreea de Sud va fi, însă, invitata de onoare, întreaga ediție de anul acesta fiindu-i dedicată.

Concert Gemini și cel mai mare concurs de cover-uri K-Pop

De aceea sâmbătă, 12 noiembrie, co-organizatorul Kompas Events îl va aduce la București, pe scena de la Asia Fest, dar mai ales în mijlocul celor mai înfocați fani K-pop, pe rapperul coreano-american Gemini, care promite nu doar un concert extraordinar, ci și o jurizare impecabilă a celui mai mare concurs de cover-uri desfășurat vreodată între iubitorii acestui stil de muzică. După concert și concurs, artistul va susține, pentru fani, o ședință foto și o sesiune de autografe. Biletele pentru concert pot fi achiziționate de pe www.kpop-music.ro sau www.myticket.ro.

Cea de-a doua surpriză vine de la organizatorii Otaku Festival, care susțin de foarte mult timp pasiunea românilor pentru costumele și personajele din filmele și desenele animate asiatice. Pentru prima dată Asia Fest va premia cele mai frumoase costume, cele mai credibile performance-uri de Cosplay și pe cei mai animați fani ai… anime-urilor. La Cosplay- „joc costumat”,  participanții se costumează în personaje din manga, anime, jocuri video, cărți cu benzi desenate etc.

Cosplay-erii vor avea concurență serioasă nu doar între ei, ci și din partea celor care sunt îndrăgostiți de costumele tradiționale asiatice. Peste 30 de astfel de porturi naționale (și variații ale acestora) vor defila prin fața celor prezenți la festival, spre a se lăsa admirate în toată splendoarea și rafinamentul lor.

Mâncăruri asiatice și demo-uri culinare

Pentru că zona de food și restaurante va fi mai mare anul acesta decât la toate edițiile precedente, Asia Fest va fi destinația ideală a celor care adoră mâncarea asiatică. O prezență delicioasă, la ediția aceasta, va fi fostul concurent Masterchef Mehrzad Moghazehi. Nu vor lipsi de la festival zonele de lounge special amenajate în stilul unora dintre țările asiatice care vor participa, iar extravaganta expoziție de haine și bijuterii adaugă un motiv in plus invitației de a nu rata cea de-a IV-a ediție a festivalului Asia Fest. De asemenea, sâmbătă, de la ora 19.00, Teatrul de pe Lipscani va prezenta spectacolul „Drumul Mătăsii” (biletele se pot achiziționa online de pe www.bilete.ro). „Drumul Mătăsii” este primul spectacol de arte marțiale, teatru non-verbal și dans din România (un fel de luptatorii zburatori). Legendarul „Drum al Mătăsii” pornește din inima Chinei vechi, trecând prin deșertul mongol, peninsula arabă și Caucaz, pentru a ajunge în Europa muzelor și muschetarilor. Spectacolul este realizat sub îndrumarea Maestrului de arte marțiale ZHU RONG FU, iar din distribuție fac parte campioni naționali și laureați ai competițiilor internaționale de Wushu – atât sportivi, cât și actori!

Festivalul are loc vineri, 11 noiembrie, între orele 15.00- 21.00, sâmbătă, 12 noiembrie, între orele 10.00- 21.00 și duminică, 13 noiembrie, între orele 10.00 – 20.00. Programul complet pe www.asiafest.eu sau FB: https://www.facebook.com/Asia-Fest

Tag-uri:
Asia Fest, Sala Sadoveanu, Sala Eminescu, Concert Gemini, Kompas Events, Otaku Festival, La Cosplay, Masterchef Mehrzad, Drumul Mătăsii, mâncare asiatică, Kung Fu, Drumul

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asia Fest aduce povești de pe Drumul Mătăsii la București
.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/sti7280-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/sti7280-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialTimp liber
Autor: Carmen Anghel | marţi, 25 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 28 Vizualizari Asia Fest vine și cu arta culinară Coreea...

Preluat de la EVZ